Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Se čtyřmi Čechy v obřím slalomu o víkendu startuje světový pohár

Praha - Opět čtveřice českých lyžařů se představí na zahájení sezony Světového poháru na ledovci v Söldenu. V tradičních obřích slalomech budou o víkendu startovat Kryštof Krýzl, Adam Kotzmann, Kateřina Pauláthová a při premiéře mezi elitou Pavla Klicnarová. Loni v rakouském středisku startovali Šárka Strachová, Ondřej Bank, Krýzl a Martin Vráblík, který už ukončil kariéru. 

Kryštof Krýzl
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Bank byl tehdy po prvním kole 23., ale ve druhém mu vypnula lyže a nedojel. Letos se Bank soustředí na rychlostní disciplíny, proto v Söldenu nebude. "Držím klukům palce," vzkázal pátý muž z obřího slalomu z loňské olympiády v Soči.

Českou jedničkou v technických disciplínách je Krýzl, který se soustředí na slalomy a obří slalomy. "Sölden úplně důležitý není, ale může hodně pomoct. Bodovat by byl super začátek," řekl Krýzl, který byl v září na operaci očí. "Ještě si to sedá, ale je to o dost lepší a pochvaluju si to," uvedl.

Kotzmann se chystá k osmému startu ve Světovém poháru. Premiéru si odbyl před pěti lety v sedmnácti letech a nyní se snaží výkonnostně zvednout po boku Krýzla. "Hecujeme se, italský trenér Daniel Fahrner má nový pohled na věci a trošku jsem změnil techniku. Myslím, že by to mělo být dobré," věří Kotzmann.

Popáté v kariéře si náročný svah pro obří slalom v Söldenu zajede Pauláthová. "Ten kopec nenávidím, ale teď se na něj moc těším. Je to obrovská výzva poprat se s ním," přiznala Pauláthová, která naposledy jela SP v únoru v Mariboru.

V sedmadvaceti letech zažije premiéru mezi elitou Klicnarová. "Doufám, že se s tím poperu," řekla sjezdařka TJ Bižu Jablonec, která v přípravě mimo jiné využívala i lyžařský trenažér v Milovicích. "Je to zaměřeno na kratší oblouk a je to skvělé na zdokonalení základní techniky. Bylo to přínosné," ujistila Klicnarová.

Největší české hvězdy Strachová a Bank vstoupí do sezony později. Čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa ve slalomu Strachová v Levi v půlce listopadu a Bank by měl poprvé jet začátkem prosince v kanadském Lake Louise.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články