Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pauláthová po diskvalifikaci nebodovala, zvítězila Worleyová

Svatý Mořic (Švýcarsko) - Kateřina Pauláthová nezvládla druhé kolo obřího slalomu ve Svatém Mořici a po diskvalifikaci zůstala v této sezoně světového poháru bez bodu. Z vítězství se radovala mistryně světa Tessa Worleyová z Francie, která uhájila vedení z prvního kola.

Tessa Worleyová
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Dvacetiletá Češka, jež zajela s vysokým startovním číslem 47 v prvním kole 24. čas, po chybě ve střední pasáži druhého kola vyjela z trati. Sice ještě vystoupala zpět a dojela do cíle, v obřím slalomu ale není návrat mezi branky povolen a jury ji proto diskvalifikovala. Její odstup 25,35 sekundy by ale byl i tak příliš velký na zisk bodů. Povoleným maximem je 108 procent času vítězky.

Worleyová vybojovala ve švýcarském zimním středisku osmé vítězství v SP v kariéře, všechny oslavila v obřím slalomu. Francouzka předvedla nejlepší jízdu i ve druhém kole a vedoucí ženu průběžného pořadí disciplíny Jessicu Lindellovou-Vikarbyovou ze Švédska porazila o 37 setin. Na třetí místo se díky druhému nejlepšímu času druhého kola posunula suverénka minulé sezony Tina Mazeová ze Slovinska.

Po pádu nedokončily první kolo mimo jiné vedoucí žena celkové klasifikace SP domácí favoritka Lara Gutová a Tina Weiratherová z Lichtenštejnska. Švýcarka i přesto udržela první místo v klasifikaci. Na druhou příčku se posunula dnes jedenáctá Maria Höflová-Rieschová z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články