Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sdruženářům kraloval Chappuis, Churavý skončil dvanáctý

Vancouver - Jason Lamy Chappuis vyhrál v závěrečném sprintu dnešní olympijský závod sdruženářů na 10 km. Francouz byl ve finiši rychlejší než Johnny Spillane, který vybojoval pro USA první olympijskou medaili v severské kombinaci v historii. Nejlepší Čech Pavel Churavý skončil dvanáctý, zaostal za vítězem o 41,6 sekundy. Tomáš Slavík doběhl dvacátý, Miroslav Dvořák devětatřicátý a Aleš Vodseďálek obsadil předposlední 44. pozici. Bližší informace najdete na webovém speciálu ČT zoh.cz.

Skok na středním můstku nečekaně ovládl suverénním způsobem Janne Ryynänen, kterého hned od začátku běhu dotahovala silná sedmičlenná skupina v čele s Američany. Fin neměl šanci svůj náskok dlouho udržet, naopak dokonce jednou po vlastní chybě upadl na rovince. Po chvíli ho favorité předjeli a nechali za sebou. Churavý nezachytil od začátku rychlé tempo pronásledovatelů Ryynänena a pohyboval se v další skupině kolem desátého místa.

Rychlé tempo diktovali zejména Američané, kteří si vzájemně pomohli a skupinu táhli. Skvěle se dokázal do vedoucí skupiny dotáhnout třetí reprezentant USA Bill Demong, kterému se nepodařil skok a ze 24. pozici smazal manko minuty a 20 sekund. Po chvíli se pokusil roztrhnout skupinu Japonec Norihito Kobajaši, ale tempo nevydržel a předjel ho po skoku čtvrtý Spillane. Ve finiši však ani on nestačil na nástup Lamyho Chappuise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články