Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympijský sjezd se pojede až v pondělí

Whistler (Kanada) - Po superkombinaci lyžařek, plánované na neděli, byl kvůli špatným sněhovým podmínkám na trati ve Whistleru odložen i olympijský sjezd mužů. Královská disciplína měla dnes otevřít medailové boje ve sjezdovém lyžování, místo toho se pojede až v pondělí, kdy měli mít lyžaři volný den. Start stanovili pořadatelé na 19:30 SEČ. Podrobnější informace nabízí speciál ČT k ZOH Vancouver 2010 zoh.cz.

V závodě si má odbýt premiéru na vancouverských hrách i české trio Ondřej Bank, Petr Záhrobský a Kryštof Krýzl. Trenéři v Kanadě dostali ve čtyři hodiny ráno textovou zprávu na mobilní telefony, že se sjezd odkládá. "Takhle to funguje ve Světovém poháru dva roky, ale mohli by s námi mluvit na rovinu hned, protože se vědělo dříve, že se nepojede," řekl trenér Tomáš Bank. "Nevadí nám, že se to přesunulo. Budeme rádi, protože na pondělí je lepší předpověď a bude to férový závod," dodal.

Organizátoři a představitelé lyžařské federace FIS považovali odložení sjezdu za pravděpodobné už v pátek. Po hustém dešti z noci na pátek a vysokým teplotám trať příliš změkla a nebyla bezpečná. Kvůli tomu se neuskutečnily ani tréninky mužů a žen. Lyžaři sice svůj jeden povinný test absolvovali, takže dnes mohli teoreticky závodit, sjezdovku se ale nepodařilo uvést do odpovídajícího stavu.

Čtvrteční mužský trénink byl také jediným kompletně odjetým z celkových šesti, které měli lyžaři a lyžařky před startem olympijských soutěží zvládnout. Další padly za oběť mlze, sněžení a dešti.

Sjezdařky mají první trénink sjezdu nově naplánovaný na neděli, kdy původně měly závodit v superkombinaci. Ta má nový termín ve čtvrtek, kdy by se Šárka Záhrobská a spol. měly utkat ve sjezdu a jednokolovém slalomu se začátky v 19:00 a 22:00 SEČ. Na středu je přitom naplánovaný klasický sjezd. Konání obou závodů bude každopádně závislé na tom, kdy se ženám podaří odjet alespoň jeden trénink. Šéf federace FIS Gian Franco Kasper se prozatím nechal slyšet, že v současnosti je prioritou sjezd mužů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články