Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zuzulová a Grange prvními mistry Evropy ve slalomu v hale

Amnéville (Francie) - Slovenka Veronika Zuzulová a Francouz Jean-Baptiste Grange jsou premiérovými mistry Evropy ve slalomu v hale. Šampionát se dnes konal na zastřešené 483 metrů dlouhé sjezdovce ve francouzském Amnéville. Na historicky prvním evropském šampionátu startovalo v paralelním k.o. slalomu 35 lyžařů a 39 lyžařek z deseti zemí, Češi chyběli. Mezinárodní lyžařská federace FIS původně hrozila účastníkům konkurenčního závodu spadajícího pod evropskou federaci ESF sankcemi, podle posledních zpráv však svůj postoj zmírnila.

Jean-Baptiste Grange
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Slovenka Zuzulová, jedna ze soupeřek české slalomové hvězdy Šárky Záhrobské, dostala stejně jako Grange vítěznou prémii 10 tisíc eur. Na druhém místě skončily domácí závodnice Nastasia Noensová a Marion Pellissierová. Nejlepší slalomář minulé sezony SP Grange zvítězil před Italy Christofem Innerhoferem a Manfredem Mölggem.

"A teď by mělo následovat mistrovství světa v Dubaji. Aby se na nás mohli diváci a novináři koukat v plavkách," poznamenal s úsměvem po svém předčasném vyřazení rakouský lyžař Rainer Schönfelder.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články