Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krasobruslař Verner se chce v Lake Placid představit v plné síle

Praha - Krasobruslař Tomáš Verner úspěšně vstoupil do olympijské sezony a věří, že nadcházející týdny a měsíce budou pokračovat, jak byl zvyklý v minulých letech. V předešlých sezonách totiž platilo, že se postupně zlepšoval. Pokud by se tak opravdu stalo, čekal by jej úspěšný rok. V úvodním díle seriálu Grand Prix totiž v Paříží obsadil druhé místo, nestačil jen na Japonce Nobunariho Odu. Nyní ho čeká cesta do Severní Ameriky, kde chce na dobrý výkon navázat.

"První krok se povedl a doufám, že budu pokračovat v nastoleném duchu. Snad to bude jako v minulých sezonách, kdy byl můj první závod nejhorší a pak se to zlepšovalo. Pokud tak bude, máme se všichni na co těšit. Hlavně já," řekl Verner na tiskové konferenci v Praze.

Evropský šampion z roku 2008 už se pomalu začíná připravovat na vrchol sezony a celého čtyřletého snažení - únorové olympijské hry ve Vancouveru. Co od hlavního závodu sezony očekává, ale Verner nahlas říci nehodlá. "Samozřejmě, že mám ambice a někam směřuji. Umístění ale nebudu říkat dopředu. Nechtěl jsem se v Paříži vyprofilovat jako favorit, chtěl jsem jen vstoupit správnou nohou, což se povedlo," uvedl třiadvacetiletý svěřenec trenérů Vlasty Kopřivové a Michaela Hutha.

V polovině listopadu při svém dalším startu na GP v Lake Placid už se chce předvést v plné síle. Už nyní se těší na premiérový souboj s úřadujícím světovým šampionem Evanem Lysackem. "Potkáme se na jeho půdě. Kdyby se nám povedlo to, co v Paříži, kde jsme na stupně vítězů nepustili žádného Francouze, bylo by to fajn," pousmál se čtvrtý muž z letošního mistrovství světa v Los Angeles.

Verner je spokojený s nezvyklým tréninkovým tahem

Závodník BK České Budějovice si momentálně pochvaluje nezvyklé letní rozhodnutí trénovat obě předepsané jízdy v kompletní podobě. Ne jen po částech v úvodu tréninku, jak je u krasobruslařů zvykem. "První tři týdny jsem se cítil unavený, ale teď už je to dobré. Únava přestává a méně chybuji," řekl.

Verner se momentálně již připravuje i na souboje s fenomenálním ruským krasobruslařem Jevgenijem Pljuščenkem, jenž se letos vrátil do mezinárodních soutěží. A hned na úvod minulý týden suverénně ovládl druhý díl GP v Moskvě. Pljuščenkův výkon sledoval už v průběhu závodu na internetu. "Je vidět, že je technicky silný. Nemýlí se ve skocích. Druhou věcí jsou ale komponenty. Tady si myslím, že mám prostor, abych získal více bodů. On preferuje skoky a technickou část. Zbytek trochu opomíjí," povšiml si Verner.

Souboj Vernera s Pljuščenkem se podle všeho odehraje až na lednovém mistrovství Evropy, v závodě, který bude olympijskou generálkou. "Pokud Evropu pojede, tak se tam potkáme. Možná ale šampionát vynechá a bude se soustředit až na Vancouver," dodal Verner.

Jevgenij Pljuščenko
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články