Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Noční mráz pomohl pořadatelům ME biatlonistů v Novém Městě

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Po mrazivé noci se výrazně vylepšily sněhové podmínky před mistrovstvím Evropy biatlonistů, které se uskuteční od 20. do 24. února v Novém Městě na Moravě. I když zatím mají pořadatelé stále k plné spokojenosti daleko, není už situace kritická.

Biatlonová střelnice
zdroj: AP




"Noční mrazivé počasí jsme využili k nasazení všech osmi děl na výrobu technického sněhu. Potřebujeme ještě upravit spojky na tratích. Pokud budeme moci ještě dvě noci vyrábět technický sníh, tak by se měl program mistrovství Evropy odjet v plném rozsahu," řekl ČTK ředitel pořádajícího SK Nové Město na Moravě Petr Honzl.

V minulém týdnu organizátoři dovezli sníh ze zimních stadionů v Havlíčkově Brodě a Žďáru nad Sázavou. "Měli jsme v zásobě i plán dovozu sněhu z dalších dvou zimních stadionů v Jihlavě a Velké Bíteši, ale zřejmě už tuto variantu nebudeme potřebovat," dodal Honzl.

Mistrovství Evropy naváže na světový šampionát, který ve švédském Östersundu probíhá v těchto dnech. Ke startu v Novém Městě se přihlásilo tři sta závodníků, mezi nimi jsou vzhledem k otevřenému mistrovství i reprezentanti Kanady, USA a také Austrálie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články