Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Třicítku v Trondheimu vyhrála Majdičová, Rajdlová byla třináctá

Trondheim (Norsko) - Vedoucí závodnice Světového poháru v běhu na lyžích Petra Majdičová ze Slovinska vyhrála dnešní klasickou třicítku s hromadným startem v Trondheimu a v čele průběžného pořadí má před Polkou Justynou Kowalczykovou náskok 91 bodů. Česká reprezentantka Kamila Rajdlová doběhla do cíle třináctá, což je její nejlepší výsledek v sezoně.

Justyna Kowalczyková
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Majdičová tak dál míří k celkovému triumfu ve Světovém poháru. Před dvěma dny vyhrála v norském zimním středisku sprint, dnes naopak kralovala nejdelší vypisované trati, třebaže na 25. kilometru ještě měla na vedoucí Kowalczykovou více než půlminutovou ztrátu.

Polská běžkyně však těžila z bonusových bodů za dílčí prvenství na mezičasech na desátém, sedmnáctém a pětadvacátém kilometru. Na trati tak získala navíc celkem 45 bodů, zatímco Majdičová jen pět. I proto se její náskok v čele SP po vítězství paradoxně snížil.

Kowalczyková nakonec doběhla s dvanáctisekundovým odstupem druhá, ve finiši byla rychlejší než třetí Japonka Masako Išidaová i než domácí závodnice Kristin Steiraová. Rajdlová v závěru předjela několik soupeřek a na vítězku ztratila bezmála minutu a půl.

Do konce sezony chybějí ještě čtyři závody, které jsou v příštím týdnu na programu ve Švédsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články