Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Val di Fassa muselo kvůli sněhu zrušit také nedělní super-G

Špatné zprávy z italského Val di Fassa. V italském údolí nedokázali organizátoři po přívalech sněhu připravit trať ani na nedělní super-G. Závod, ve kterém se měla představit Ester Ledecká, musel být zrušen.

Val di Fassa v severní Itálii
zdroj: ČTK / Profimedia

Organizátoři odvolali sobotní super-G po pátečním sněžení a doufali, že tím získají čas na přípravu sjezdovky na neděli. Plán ale nevyšel kvůli dalšímu hustému nočnímu sněžení, po němž nebylo možné trať upravit pro závod.

Ledecká, která se v sezoně potýkala s nemocí, minulou neděli v superobřím slalomu v Crans Montaně obsadila osmé místo a připsala si nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru. V průběžném pořadí disciplíny je dvacátá.

Kvůli zrušení závodů přišla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová o velkou šanci zvýšit náskok v celkovém pořadí Světového poháru před Mikaelou Shiffrinovou. Američanka, jež od konce ledna nezávodí kvůli zranění kolena, ztrácí na vedoucí Švýcarku 205 bodů.

V průběžném hodnocení disciplíny má Gutová-Behramiová náskok pouhých pěti bodů před Rakušankou Cornelií Hütterovou. V kalendáři ještě dva superobří slalomy – 3. března v Kvitjfellu a 22. března na finále Světového poháru v Saalbachu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články