Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlobruslařka Novotná je zlatá na ME

Turín (Itálie) - Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná vyhrála na vícebojařském mistrovství Evropy v Turíně úvodní závod na 1500 metrů. Ve finále byla o pět setin sekundy rychlejší než Francouzka Stephanie Bouvierová. Šampionát vyvrcholí v neděli. Novotná získala na ME medaili v jedné ze čtyř vypsaných disciplín už potřetí, avšak poprvé zlatou. Loni byla třetí právě na trati 1500 metrů, v roce 2004 získala bronz na pětistovce. Před třemi lety dojela na olympijských hrách v Turíně šestá na 500 metrů.

Rychlobruslení
zdroj: Wikipedia.org

Nyní se chce čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka dostat v Turíně na stupně vítězů i v konečném hodnocení víceboje a za svým cílem dnes vykročila rázným krokem. Ze čtvrtfinále i ze semifinále postoupila svěřenkyně trenéra Jindřicha Paříka pokaždé nejlepším časem a nikdo ji nepředstihl ani v šestičlenném finále.

Obhájkyně vícebojařského titulu i loňského prvenství na patnáctistovce Arianna Fontanaová z Itálie dojela ve finále třetí. Bulharka Jevgenija Radanovová, loni ve Ventspilsu celkově druhá a předtím sedminásobná mistryně Evropy, dojela v semifinále poslední.

Závod mužů vyhrál Lotyš Haralds Silovs, čeští reprezentanti Vojta Loudín a Ondřej Suchý vypadli ve čtvrtfinále. V sobotu jsou na programu ME závody na 500 metrů, v neděli se pojede kilometr a závěrečné finále na 3000 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články