Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Boulařka Sudová zahájila Světový pohár třetím místem

Meribel (Francie) - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová zahájila sezonu Světového poháru třetí pozicí. Šestadvacetiletá česká reprezentantka vybojovala umístění na stupních vítězů v paralelní jízdě v boulích v dnešním závodu ve francouzském Meribelu.

Sudová, druhá žena celkového hodnocení SP, dnes vstoupila do vyřazovací části pro osm nejlepších vítězstvím v kvalifikaci a uspěla i ve čtvrtfinále s Italkou Deborah Scanziovou. V semifinále byla ale nad její síly Kanaďanka Jennifer Heilová, jež v následném finále podlehla Američance Hannah Kearneyové. Sudová pak v duelu o třetí místo zdolala krajanku vítězky Emiko Toritovou a připsala si hned na úvod pódiové umístění.

Mezi muži zvítězil Kanaďan Pierre-Alexandre Rousseau před svým krajanem Alexandrem Bilodeauem. Češi Lukáš Vaculík a Matěj Kotek nepostoupili z kvalifikace. 

Sezona SP v jízdě v boulích měla původně začít minulý víkend v Moskvě, ale závod byl kvůli nedostatku financí organizátorů zrušen. 

Výsledky: 

Muži: 
1. Rousseau, 2. Bilodeau (oba Kan.), 3. Benna (Fr.), 4. Smyšljajev, 5. Volkov (oba Rus.), 6. Deneen (USA), ...34. Vaculík, 44. Kotek (oba ČR). 

Ženy: 
1. Kearneyová (USA), 2. Heilová (Kan.), 3. Sudová (ČR), 4. Toritová (USA), 5. Marblerová (Rak.), 6. Uemuraová (Jap.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články