Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Náznak zlepšení. Koudelka a Kožíšek skončili na hraně druhé a třetí desítky

Čeští skokané uspěli v individuálním závodu v Zakopaném. Body získali jak Roman Koudelka (20.), tak Čestmír Kožíšek (21.). Závod překvapivě vyhrál Anže Semenič, do druhého kola před domácím publikem překvapivě neprošel Kamil Stoch. Vedení v seriálu od Poláka převzal Richard Freitag. 

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/FOTON

Čeští závodníci potěšili už v týmovém závodě, kde kvarteto Kožíšek, Koudelka, Viktor Polášek a Vojtěch Štursa obsadilo osmou příčku. Plíživý výkonnostní vzestup pokračoval i v individuálním závodu. Kožíšek dokázal ve druhém kole ještě vylepšit svůj výkon z prvního (122 a 126,5 m) a obsadil 21. příčku, o níž se dělil s Karlem Geigerem.

Koudelka měl dosud na svém kontě jediný bod za třicáté místo z prosicového závodu v Oberstdorfu. V Zakopaném se mu na poměry letošní sezony dařilo. Nejzkušenější český závodník skočil 120 a 121 metrů a obsadil pozici na kraji druhé desítky. Po četných problémech jde o úspěch a pozitivní signál pro další týdny.

Závod se vůbec nepovedl Štursovi, který zvládl pouze 98,5 metru a porazil jen veterána Dmitrije Vasiljeva. Polášek se předvedl o poznání lépe (123 m), ale také podobně jako Kožíšek výrazně odpočítával a nakonec skončil první pod čarou postupu. Šokem skončil skok Kamila Stocha, který ve špatných podmínkách zvládl jen 108,5 m a nepostoupil.

O vítězství tak bojovali jiní. Na domácím můstku vedl po prvním kole Stefan Hula, za ním se seřadili Marius Lindvik a Simon Ammann. Oba pronásledovatelé ale nepředvedli stoprocentní skoky a všechny oči tak byly na polském skokanovi. A i on selhal. Polák nepřekonal 130 metrů a z překvapivého vítězství se tak radoval talentovaný Anže Seminič.

Mladý slovinský skokan předvedl dva výtečné skoky (134,5 a 137,5 m) a senzačně vyhrál svůj první závod Světového poháru v kariéře. Slovinský úspěch navíc potvrdil i bronzový Peter Prevc, který zapomněl na svůj pád z týmového závodu. Na druhé příčce skončil Andreas Wellinger, na Hulu zbyla až čtvrtá příčka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články