Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Českým curlerkám se po debaklech s Koreou a Kanadou vzdálilo play-off

Peking - Česká reprezentace dva zápasy před koncem základní skupiny mistrovství světa v curlingu stále může doufat v postup do vyřazovacích bojů, který by mohl znamenat přímou kvalifikaci na olympijské hry. Po nepříjemné prohře 3:10 s Koreou ale Češky nastačily ani na suverénní Kanadu 3:9 a dál zaostávají o jednu výhru za postupovými pozicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující kameny v zápasech českých curlerek ve středečním programu

K udržení naděje na play-off potřebují curlerky v závěrečných dvou kolech porazit Skotsko i Německo a doufat, že Švýcarky alespoň jednou prohrají. Ani za této situace však český tým nemá jistotu - o dvojici, která by v dodatečném tie-breaku svedla souboj o semifinále, by mezi minimálně třemi týmy rozhodovalo dodatečné kritérium zvané Draw Shot Challenge.

Češky prožily proti Korejkám, které mají jako zástupkyně pořadatelské země olympiádu jistou, velmi nepovedený zápas. Ve třetím endu sice zúročily výhodu posledního kamene dvěma body a vedly 3:2, to ale byla jejich poslední radost.

V následujících dvou hrách totiž dovolily soupeřkám skórovat třemi body, v druhém případě dokonce při vlastní výhodě, a z tohoto direktu už se nevzpamatovaly.

Korea využila chyb zejména skipky Anny Kubeškové, posléze znovu dvakrát zabodovala i proti výhodě soupeřek a český tým raději utkání po sedmém endu za rozhodnutého stavu 3:10 vzdal.

Respekt ze suverénní Kanady

Kanada zatím na turnaji neztratila jediné utkání a také proti Češkám předváděla profesorský curling. Hned v prvním endu uhrála dvojku. Češky pak těžko hledaly cestu k bodům. Naopak Kanaďanky vedené skipkou Rachel Homanovou završily první polovinu duelu ziskem dvou bodů proti výhodě soupeřek.

Tým kolem Kubeškové sice ještě v 6. endu stačil snížit na 3:6, ale to bylo z českého pohledu vše. Obě družstva se rozešla už po osmém endu za stavu 3:9. Kanaďanky si zajistily postup do play-off.

Trenér Kubeška přes jasně vyhlížející výsledek neměl z duelu špatný pocit. "Kanaďanky hrály lépe, ale donutili jsme je k chybám, které jsme však nedokázali využít," shrnul.

Mistrovství světa v curlingu žen v Pekingu:

Korea - ČR 10:3, Kanada - ČR 9:3, Rusko - Dánsko 8:6, Skotsko - Čína 8:6, Švýcarsko - Itálie 10:2, Skotsko - Švýcarsko 7:4, Itálie - Čína 8:4, Německo - USA 6:4, Kanada - Švédsko 6:4, Německo - Dánsko 9:5, Švédsko - Korea 6:5, Rusko - USA 8:6.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 9 zápasů/9 výher, 2. Švédsko 9/7, 3. Rusko 9/6, ...7. ČR, Korea, USA 9/4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články