Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rychlému německému duu Riessle, Rydzek vyšel nejlépe závod v Lahti

Lahti - Němečtí sdruženáři Johannes Rydzek a Fabian Riessle vyhráli v Lahti závod ve sprintu dvojic. Jejich vyrovnaný běžecký souboj s norskou dvojicí Jan Schmid, Jarl Magnus Riiber ukončil v posledním okruhu štafety pád Riibera. Čeští reprezentanti Petr Kutal a Miroslav Dvořák do běhu nenastoupili.

Fabian Riessle
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po skokanské části vedli Schmid s Riiberem, kteří předvedli pokusy 128 a 124 metrů dlouhé, před Rydzekem a Riesslem a do běžecké části vyrazili s náskokem 57 sekund. Vedení drželi do poslední, osmé předávky štafety na 2x7,5 km, kdy se do čela dostal Riessle a osmnáctiletý Riiber ho marně stíhal.

Talentovaný mladík, který byl v pátek diskvalifikován z prvního místa individuálního závodu kvůli zkrácení trati těsně před cílem, musel odstoupit poté, co si v posledním okruhu při špatném záběru vykloubil rameno. Na druhé místo se tak dostal první rakouský tým Bernhard Gruber, Lukas Klapfer, pro třetí místo si dospurtovali další Rakušané Franz-Josef Rehrl a Philipp Orter. Riiber se sice s bolestivou grimasou ještě chvíli snažil pokračovat, nakonec ale skončil na zemi v péči fyzioterapeuta. Následné vyšetření v nemocnici žádné vážné poškození ramenního kloubu neodhalilo, zatím ale není jasné, jak dlouhou pauzu si zranění vyžádá.

České dvojici Kutal, Dvořák se na můstku příliš nedařilo. Po skocích 90 metrů v podání Kutala a 106,5 Dvořáka patřilo reprezentantům 16. místo se ztrátou téměř čtyř minut na vedoucí Nory a rozhodli se proto šetřit síly.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články