Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští curleři si připsali na ME čtvrtou porážku, nestačili na Rusko

Esbjerg – Čeští curleři prohráli důležité utkání s Ruskem 3:8 a na svém kontě mají stále jen dvě vítězství z šesti zápasů. V tabulce jim patří dělené sedmé místo. Turnajem procházejí suverénně Norové, kteří zatím nenašli přemožitele. V ženské části je napodobují domácí Dánky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih curlingu Česko - Rusko

Tým skipa Davida Šika nezačal proti Rusku dobře a hned první end ztratil v poměru 0:3. Během celého zápasu se české čtveřici nepodařilo při své výhodě uhrát více než jeden bod a utkání skončilo po dohodě již po osmém endu.

Dánky si poradily i s mistryněmi světa

Dnešní program na evropském šampionátu zahajovaly ženy a patřil do něj i velmi atraktivní duel. Dánky narazily na mistryně světa ze Švýcarska. Seveřanky po čtvrtém endu vedly 3:1, ale skipka soupeřek Alina Paetzová odpověděla dvěma kameny v pátém endu a srovnala.

Dosud neporažený severský tým udělal rozhodující krok k dalšímu vítězství díky své skipce Lene Nielsenové a po osmém endu vedl poprvé v utkání rozdílem tří bodů. Mistryně světa dokázaly přidat už jen jeden bod, zatímco Dánky si svou výhru ještě pojistily a vyhrály 7:4.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži: Rusko - ČR 8:3, Itálie - Nizozemsko 9:3, Norsko - Německo 8:3, Švýcarsko - Švédsko 3:2, Skotsko - Finsko 7:3.

Průběžné pořadí po 6. kole: 1. Norsko 6 výher, 2. Švédsko 4, 3. Německo, Finsko, Rusko a Švýcarsko 3, 7. ČR, Itálie, Nizozemsko a Skotsko 2.

Ženy: Divize B: ČR - Turecko 7:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články