Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sáblíková dojela v prvním závodě SP druhá za Němkou Beckertovou

Heerenveen - Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila v úvodním závodě světového poháru v nizozemském Heerenveenu druhé místo na trati 3 000 metrů. Vyhrála Němka Stephanie Beckertová, za níž česká reprezentantka zaostala o 2,32 sekundy.

"S umístěním jsem spokojený, s časem už tolik ne. Martina má na to, aby jela rychleji. Dnes ale byla přemotivovaná, udělala několik chyb a jela technicky špatně," řekl trenér Petr Novák. Žádnou tragédii z výkonu ale nedělal. "Musí se z toho poučit a v dalších závodech to bude OK," uvedl úspěšný kouč.

Pětadvacetiletá Sáblíková na dlouhých tratích při SP dvě sezony neprohrála, triumfovala devětkrát za sebou, ale v Nizozemsku na startu sezony nestačila na jednu ze svých hlavních soupeřek z posledních let.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka startovala v poslední rozjížďce společně s další Němkou Claudií Pechsteinovou. Už na startu tak věděla, že musí pokořit čas 4:04,39, který Beckertová zajela před ní.

Sáblíková měla tradičně pomalejší start, v polovině tratě byla průběžně sedmá a do závěrečného kola najížděla třetí. Podařilo se jí ale předstihnout pouze nakonec třetí domácí Jorien Ter Morsovou, specialistku na shorttrack a úřadující evropskou šampionku na 1 000 a 3 000 metrů.

Němka dokonce závěrečné kolo zajela o devět desetin sekundy rychleji a po téměř dvou letech znovu vyhrála SP v kariéře, když přidala celkově šestý triumf.

Karolína Erbanová
zdroj: wikipedia

Týmová kolegyně Sáblíkové Karolína Erbanová vstoupila do SP desátým místem v závodě na 500 metrů. Vyhrála korejská olympijská vítězka I Sang-Hwa, za kterou Erbanová zaostala o 0,85 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články