Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krýzl dojel ve slalomu v Bansku dvacátý

Bansko (Bulharsko) - Lyžař Kryštof Krýzl obsadil ve slalomu Světového poháru v bulharském Bansku 20. místo a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. Poosmé v sezoně vyhrál Rakušan Marcel Hirscher a posunul se na druhé místo celkového hodnocení seriálu. Krýzlovi po prvním kole patřila až 28. příčka, ve druhém ale zajel devátý čas a v konečném pořadí si o sedm míst polepšil. Na dvacátou příčku českého reprezentanta poté posunula diskvalifikace Rakušana Maria Matta z druhého místa. Na vítězného Hirschera ztratil Krýzl 2,79 vteřiny.

Kryštof Krýzl
zdroj: EPA

V průběžném hodnocení slalomářského SP se pětadvacetiletý český lyžař se ziskem 66 bodů posunul na 30. místo. Jeho nejlepším výsledkem v sezoně je 12. příčka ze slalomu v Adelbodenu. Dvakrát obsadil 21. místo. Ve druhém kole chyběl druhý český lyžař Filip Trejbal, který v první části závodu dojel na 33. příčce a postup mezi nejlepší třicítku mu utekl o čtyři desetiny.

Reakce Kryštofa Krýzla:

"Měl jsem super pocit, ale asi to mohlo být ještě lepší. Spodek jsem možná mohl jet rychleji, tam jsem nechal pár desítek. Někteří tam v posledních dvaceti třiceti branách získávali neskutečně. Já jsem to tam měl nechat víc jet, škoda."

Dvaadvacetiletý Hirscher v Bulharsku navázal na sobotní triumf z obřího slalomu. V průběžné klasifikaci SP se posunul na druhé místo a na vedoucího Chorvata Ivicu Kosteliče, který v Bansku nestartoval kvůli zranění, ztrácí 18 bodů.

"Nikdy na sebe nemám přehnané nároky, ale na to, co se mi zatím v sezoně povedlo, jsem pyšný. Možná, že s trochou taktizování bych mohl bojovat i o celkové vítězství ve Světovém poháru," řekl Hirscher. Na druhé místo se po Mattově diskvalifikaci posunul Švéd André Myhrer, který za Hirscherem zaostal o 57 setin vteřiny. Třetí příčku obsadil Ital Stefano Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články