Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jakš byl v klasické patnáctce v Polsku osmnáctý

Szklarska Poreba - Běžec na lyžích Martin Jakš obsadil osmnácté místo v závodu Světového poháru na 15 km klasicky ve Szklarské Porebě. Na svou týden starou výhru z Nového Města na Moravě navázal vítězstvím v Polsku Švéd Johan Olsson, na klasické desítce žen triumfovala k radosti domácích fanoušků Justyna Kowalczyková.

Při neúčasti zraněného Lukáše Bauera nejlepší český reprezentant Jakš ztratil na Olssona téměř dvě minuty. Paradoxně si o jednu příčku pohoršil oproti nepříliš oblíbenému sprintu, v němž v pátek obsadil při svém kariérním maximu sedmnáctou pozici.

Vítěz novoměstské klasické třicítky s hromadným startem Olsson demonstroval svou formu i na poloviční trati s intervalovým startem. Jednatřicetiletý Švéd vedl na všech mezičasech a druhého Daria Colognu ze Švýcarska porazil o 19,3 sekundy. Třetí Rus Alexandr Legkov už ztratil téměř minutu.

Cologna si díky druhému místu pojistil vedení v SP před Norem Petterem Northugem, jenž v Polsku nestartoval. Obhájce celkového prvenství má v čele náskok už 484 bodů a míří za ziskem třetího glóbu v kariéře.

Mnohem napínavější je ženská část seriálu, kde se o prvenství přetahují Kowalczyková s Norkou Marit Björgenovou. Díky dnešní suverénní výhře se dostala o 14 bodů do vedení celková vítězka z posledních tří sezon Kowalczyková, jež na domácích tratích Björgenovou porazila o 36,1 sekundy a oplatila jí porážku z Nového Města. Třetí skončila další Norka Therese Johaugová. Eva Nývltová nenavázala na bodované 26. místo ze sprintu a obsadila 37. pozici. Šest příček za ní skončila Ivana Janečková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články