Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bauer chce navázat na vítěznou estonskou šňůru

Praha - Pouze Lukáš Bauer zamířil z českých běžců na lyžích na víkendový světový pohár do Otepää. Do Estonska odjel rád, protože zdejší areál je jeho zaslíbený - třikrát v řadě tam klasiku vyhrál, předtím byl jednou druhý. "Daří se mi tam a líbí," řekl Bauer. Sedmý muž průběžného pořadí vyhrál v Otepää klasickou patnáctku v letech 2008, 2009 i 2010. Loni kvůli viróze na startu chyběl. "Uvidíme, co se za tu dobu změnilo, ale na atmosféru a na krásné tratě se těším."

Lukáš Bauer
zdroj: ISIFA/EPA

Nový je v estonské baště šéf závodu, kterým se stal Bauerův bývalý soupeř Jaak Mae. Ten už v listopadu v Ruce Bauerovi vyprávěl o novinkách na trati. Z nejsilnějších soupeřů by do sobotního závodu měli vyrazit vítěz Tour de Ski Dario Cologna ze Švýcarska, Švéd Marcus Hellner, Francouz Maurice Manificat i Rus Alexander Legkov. Chybět bude jen Nor Petter Northug, který míří na dálkové běhy a bude konkurentem Stanislava Řezáče na Marcialonze a König Ludwig Laufu.

Bauer se snažil dlouho odpočívat po Tour de Ski, ve které skončil šestý. "V závěru (Tour) jsem se vyšťavil nejvíc v životě," řekl Bauer. Týden proto doma odpočíval, vyrážel jen na lehké hodinové projížďky. Až tento týden si na Božím Daru už zase přidával. "Sněhu máme mraky, jen včera večer pršelo. Nejdřív mi to drhlo, ale poslední dva dny už jsem se cítil zase slušně."

V úterý večer ho prověřila dopingová kontrola. "Koukám, za oknem dva kulichy a zvonek. Přijeli němečtí doktoři, prý jeli asi tři sta kilometrů. Museli asi hodinu čekat. Ještě, že nepřišli o půlnoci," vtipkoval Bauer. 

Z Estonska poletí Bauer s osobním servismanem Fouskem do Mnichova, odtud se vydá okamžitě za zbytkem reprezentačního týmu na vysokohorské soustředění do Itálie. Na mistrovství republiky do Nového Města hodlá přijet den před startem. "Celou dobu bude s námi biochemik Emil Bolek. Chci si přesně otestovat nový model přípravy, kdy je ideální sjet z výšky k závodu. Tak bych to tam chtěl provést za rok před mistrovstvím světa ve Val di Fiemme," plánoval Bauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články