Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šlesingr skončil ve vytrvalostním závodu dvanáctý

Chanty Mansijsk (Rusko) - Český biatlonista Michal Šlesingr skončil dvanáctý v dnešním vytrvalostním závodu na 20 km na mistrovství světa v Chanty Mansijsku. Druhé zlato a celkově čtvrtou medaili už získal v Rusku Nor Tarjei Bö, druhý dojel Rus Maxim Maximov a třetí Rakušan Christoph Sumann. Šlesingr odstřílel první a druhou položku čistě a v polovině závodu se držel jen osm vteřin od bronzu. "Hlídal jsem si každou ránu, ale to je ve vytrvalostním závodě normální," uvedl Šlesingr. Při závěrečných dvou položkách, vleže i vstoje, ovšem vždy shodně netrefil třetí terč, nabral dvě trestné minuty a přišel o medailové šance.

"Ve třetím kole jsem se chytil Ole Einara Björndalena, který právě vybíhal ze startu. Jeho tempo v této fázi závodu na mě možná bylo moc rychlé a pak to odnesla střelba. Navíc jsem v následujícím kole prožil i slušnou krizi," zapátral Šlesingr po původu chyb na střelnici.

Český reprezentant zopakoval umístění ze sprintu, jeho přáním na šampionátu je protlačit se alespoň na šestou pozici. "Další příležitost budu mít v závodě s hromadným startem, ale teď se především těším, až si po třetím závodě za čtyři dny odpočinu," dodal Šlesingr, podle nějž vedle náročného programu ubírá biatlonistům síly silný mráz. Teploty v dějišti se totiž stále blíží minus dvaceti stupňům.

Bö se vedle zlata z vytrvalostního závodu radoval v Chanty Masijsku ze zlata na úvod šampionátu ve smíšené štafetě, bronz získal ve sprintu i ve stíhacím závodu. "Je to nádherný pocit, tohle individuální zlato jsem moc chtěl," prohlásil Bö.

Po zlatu ve vytrvalostním závodu sahal Rakušan Sumann - devatenáctkrát vystřelil přesně, ale svoji poslední ránu v soutěži namířil špatně. Trestná minuta ho srazila z čela pořadí a jistého titulu k bronzovému kovu, který v závěru na trati uhájil.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v biatlonu 2011 Rusko
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články