Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Trejbal skončil ve slalomu šestnáctý, Bank nedojel

Kranjska Gora (Slovinsko) - Český lyžař Filip Trejbal obsadil ve slalomu Světového poháru v Kranjské Goře 16. místo, a zaznamenal tak druhý nejlepší výsledek v seriálu v kariéře. Z druhého vítězství za sebou se radoval Rakušan Mario Matt. Šestadvacetiletý Trejbal jako jediný z trojice českých reprezentantů zvládl první kolo, ve kterém obsadil 18. příčku. Ve druhé jízdě si ještě o dvě místa polepšil, zopakoval umístění z mistrovství světa v Garmish-Partenkirchenu a po dvou 14. místech zaznamenal druhý nejlepší výsledek v SP.

Ondřej Bank úvodní část nedokončil a v průběžném pořadí slalomu se propadl na 27. pozici. Přišel tak o účast ve finále seriálu v Lenzerheide, kam postupuje nejlepších 25 lyžařů. Třetí Čech na startu Kryštof Krýzl skončil v prvním kole na 33. příčce a postup mu unikl o 22 setin sekundy.

Šanci zajistit si v předstihu malý křišťálový globus za slalom nevyužil Ivica Kostelič. První kolo nejprve nedokončil jeho největší rival Francouz Jean-Baptiste Grange, a chorvatskému lyžaři tak stačilo k triumfu skončit nejhůře druhý. Kostelič byl však ve druhém kole po minutí branky diskvalifikován a před posledním slalomem sezony vede před Grangem stále o 36 bodů. V celkové klasifikaci vede rodák ze Záhřebu sedm závodů před koncem před druhým Didierem Cuchem ze Švýcarska o 582 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články