Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reichelt slaví po třech letech, vyhrál super-G

Hinterstoder (Rakousko) - Superobří slalom Světového poháru lyžařů v rakouském Hinterstoderu vyhrál domácí Hannes Reichelt. Zvládl sjezdovku v čase 1:43,91 a čtyři dny před superobřím slalomem na MS v německém Garmisch-Partenkirchenu ukončil téměř tříleté čekání na vítězství. Rakouský reprezentant, který se z vyhraného závodu radoval naposledy v roce 2008 v Bormiu, si připsal celkově pátý triumf v kariéře. Jediný český reprezentant na startu Petr Záhrobský závod nedokončil.

"Fantastické. Moje první vítězství před domácími fanoušky," prohlásil Reichelt. "Strašně mě překvapilo, jak rychle jsem jel, protože jsem se nemohl vůbec dostat do tempa," dodal.

Na druhém místě dojel jeho krajan Benjamin Raich. "Trať byla hodně klikatá, to mi hodně vyhovovalo," řekl rakouský lyžař. Třetí příčku obsadil Američan Bode Miller, přestože po závodě přiznal, že se mu nejelo moc dobře. "Od začátku jsem se cítil dost blbě," prohlásil. "Byl to taktický závod, dal jsem do toho všechno a jel jsem na hraně, ale prostě to nebylo ono," dodal.

Chorvatský lídr SP Ivica Kostelič skončil na pátém místě a využil neúčasti Silvana Zurbriggena ke zvýšení náskoku v čele průběžného pořadí seriálu. Kostelič má na kontě 1 223 bodů a před Švýcarem vede o 520 bodů.

Obří slalom lyžařek se ve Zwieselu nejel

Generálka na mistrovství světa, které startuje už v úterý, byla kvůli silnému větru odložena na neděli. Organizátoři původně o dvě hodiny odložili začátek závodu, který byl stanoven na desátou hodinu. Když se však situace nezlepšila, byl závod přeložen na neděli. Na start obřího slalomu ve Zwieselu, který se měl původně jet už v pátek, se měly postavit také české reprezentantky Šárka Záhrobská s Kateřinou Pauláthovou.

Výsledky super-G SP lyžařů

1. Reichelt 1:43,91,

2. Raich (oba Rak.) -0,34,

3. Miller (USA) -0,93,

...Záhrobský (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP:

1. Kostelič 1223 b.,

2. Zurbriggen 703,

3. Cuche (oba Švýc.) 685,

...27. Bank 213,

...89. Trejbal 34,

...128. Krýzl 8,

...144. Vráblík (všichni ČR) 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články