Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Erbanová po diskvalifikaci další body nezískala

Heerenveen - Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová další body v prvním podniku Světového poháru v nizozemském Heerenveenu nezískala. Mladší kolegyně Martiny Sáblíkové, která ze zdravotních důvodů na startu opět chyběla, byla v závodě na 1 500 metrů diskvalifikována. Erbanová však nedoplatila na nové pravidlo přikazující rychlobruslařům držet se po celou trať ve své dráze. Chybovala ve výjezdu ze zatáčky při střídání. "Američanka, se kterou jela, se zvedla, protože k ní Karolína najela blízko. Nemusela to udělat, ale stalo se," řekl trenér Petr Novák.

Erbanovou diskvalifikace připravila o zisk bodů. Se zajetým časem by byla šestnáctá. "Je to škoda. Udržela by se v A divizi, takhle bude muset v příštím Světovém poháru v Berlíně jet v 'béčku'," litoval Novák.

Erbanová byla jedinou Češkou na startu, Sáblíková není po střevních potížích stále stoprocentně fit. Dvojnásobná olympijská vítězka musela vzdát sobotní start na 3 000 metrů a nenastoupila ani dnes. "Teď je potřeba, aby se dala do kupy. Uvidíme, kdy to odezní," uvedl Novák.

Premiérový start v této sezoně SP si na pětce připsal Pavel Kulma, který obsadil v B divizi desáté místo. Novák byl s jeho časem 6:40,09 hodně spokojen. "Pavel zajel dobře, porazil by řadu lidí v 'áčku'," poukázal Novák na skutečnost, že mezi elitou by byl Kulma třináctý. Závod žen na 1 500 metrů vyhrála Kanaďanka Christine Nesbittová, pětku mužů ovládl Ivan Skobrev z Ruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová diskvalifikována, Sáblíková nenastoupila
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články