Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sáblíková dohnala tréninkové manko a je připravena na sezonu

Praha - Únava po náročné olympijské sezoně je pryč a rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková je připravena na novou sezonu. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru v minulých týdnech dohnala tréninkové manko, které zapříčinila únava i řada společenských povinností. Podle trenéra Petra Nováka je dokonce její současná forma na úrovni konce předešlé životní sezony. První důležitý závod ale čeká čtyřiadvacetiletou rychlobruslařku až v polovině listopadu v Heerenveenu, kde bude zahájen nový ročník Světového poháru.

"Po olympiádě to bylo hodně hektické. Scházel nám až jeden měsíc tréninku, ale Martina v současné době vše dohonila a určitě je připravena bojovat o pódia," uvedl kouč Novák na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Sáblíková se v současnosti připravuje na suchu, často v zahraničí, na led půjde až v polovině října. "Náš současný program je normální, jako každý rok. Trénujeme, trénujeme a trénujeme," popsala rychlobruslařka, která se před rokem touto dobou už dávno připravovala na ledě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková před nadcházející sezonou

Rodačka z Nového Města na Moravě počítá s tím, že navázat na výsledky z minulých let nebude jednoduché. S motivací ale prý nemá problém. "Stačí, když se podívám na startovní nebo výsledkovou listinu a hned si uvědomím, že nechci prohrát. Vím, že další olympiáda bude až za čtyři roky, ale mistrovství Evropy a světa je každý rok a člověk se na ně musí připravovat stále," podotkla.

Sáblíková se musí naučit nepřešlapovat

Členka Nowis týmu, která v létě přešla z Dukly do Centra sportu rezortu ministerstva vnitra, se bude muset v nadcházející sezoně vyrovnat i s úpravami v pravidlech. Mezinárodní bruslařská unie totiž nově zakázala přešlap do druhých drah v zatáčkách i na rovinkách. Sáblíková to přitom dělala běžně. Když se Sáblíková o změně pravidel dozvěděla, prohlásila v nadsázce, že už na závody nemusí jezdit, protože bude pokaždé diskvalifikovaná. Teď už je ale relativně v klidu. "Spíše než obavu z toho, že bych se to nenaučila, mám z toho, že jakýkoliv rozhodčí může říci, že jsem to přejela. A když to nebudeme mít na kameře, tak s tím nic neuděláme," podotkla šestinásobná mistryně světa.

Pochopila by, kdyby nové omezení platilo jen v zatáčkách. "Nechápu ale, proč platí i na rovince. Tam si nikdo nic nezkracuje, a pokud nepřekáží druhému, tak by to mělo být jedno," dodala.

Stydlivá Sáblíková si vyzkoušela roli modelky

Česká rychlobruslařka je už zvyklá být středem pozornosti, dnes si však dvojnásobná olympijská vítězka pozornost kameramanů a fotografů příliš neužívala. Na tiskové konferenci před začátkem sezony si totiž vyzkoušela, jaké je to být modelkou. Předváděla kolekci outdoorové firmy, která ji nově začala sponzorovat a kterou bude oficiálně propagovat. "Hrozně jsem se styděla, rozhodně to není moje parketa. Hudba mi pomáhala, tak jsem se alespoň smála," popsala Sáblíková své pocity.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články