Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krejčíková už zase vítězí, Kvitová se na postup nadřela. Muchová, Kolář i Lehečka už skončili

Petra Kvitová i Barbora Krejčíková prošly do druhého kola tenisového Wimbledonu. Krejčíková porazila Marynu Zanevskou z Belgie 7:6, 6:3, Kvitová se dost trápila s Jasmine Paoliniovou z Itálie, kterou duolala 2:6, 6:4, 6:2. Zato Karolína Muchová si loňské čtvrtfinále nezopakuje. Nestačila na bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou, jíž podlehla 3:6, 2:6. Premiéra v hlavní soutěži nevyšla Zdeňku Kolářovi, který podlehl Benjaminu Bonzimu z Francie 3:6, 3:6, 1:6. Téměř po čtyřech hodinách padl i Jiří lehečka, který s Filipem Krajinovičem ze Srbska prohrál 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 4:6. Český souboj Karolíny Plíškové s Terezou Martincovou se za stavu 7:6 , 5:5 přerušil.

Český souboj prvního kola mezi Karolínou Plíškovou a Terezou Martincovou byl za stavu 7:6 a 5:5 přerušen a bude pokračovat ve středu.

Šestadvacetiletá Krejčíková se trápila během tohoto roku se zraněným loktem. Při květnovém návratu na Roland Garros, kde obhajovala dva tituly, rodačka z Brna vypadla v prvním kole dvouhry a kvůli pozitivnímu testu na koronavirus pak vzdala i start ve čtyřhře. 

"Loket je úplně v pořádku. Tejp mám jen z preventivních důvodů. Doktoři mi řekli, ať loket na zápasy ještě radši tejpuju. Nicméně už se nemusím stresovat. A covid byl dost náročný. Proležela jsem pět dní, bylo mi fakt blbě. Bála jsem se následků. Naštěstí se ale cítím dobře, tělo se s nemocí dobře vypořádalo," řekla webu Tenisový svět Krejčíková, která v další fázi turnaje vyzve Švýcarku Viktoriji Golubicovou. .

Proti o dva roky starší Zanevské vyhrála první vzájemný zápas a prolomila sérii tří porážek. Ve Wimbledonu obhajuje účast v osmifinále. "Je příjemné, že jsem z kurtu odešla jako vítězka. Výhra mi určitě dodá sebevědomí. Tohle je Wimbledon, jeden z nejlepších turnajů. Má velkou historii a moc tradic, mám to tu ráda. Když body nejsou, tak nejsou. Moje motivace je ale stejná," doplnila Krejčíková.

Povedený start zaznamenala i Kvitová

Dobrou formu potvrdila dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová. Vítězka generálky v Eastbourne vybojovala na trávě šesté vítězství za sebou. Přestože s Paoliniovou, 72. hráčkou žebříčku, ztratila první set a udělala 37 nevynucených chyb, pak už přišla o podání už jen jednou. Italku přehrála i dotřetice.

"Utkání jsem začala fakt špatně, takže jsem ráda, že jsem na konci našla tu správnou cestu. Upřímně nevím, jak se mi to podařilo, ale zvládla jsem to," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová. Nejvíce se trápila při servisu.

"Byl to složitý zápas, hodně při něm foukalo. A bylo pro mě těžké zvládnout přesun z Eastbourne sem. Jsem ale ráda, že se mi to nějak podařilo. Určitě je to velká úleva, protože jsem dnes nepodávala dobře. V Eastbourne mi servis hodně pomohl a počítala jsem s ním. Nicméně to, jak jsem dnes podávala, byla katastrofa," dodala. Ve druhém kole Kvitová narazí na Rumunku Anu Bogdanovou.

Již v prvním kole skončila Muchová. Pětadvacetiletá rodačka z Olomouce si proti Halepové nevytvořila na centrálním kurtu ani jednu brejkovou příležitost a prohrála po hodině a šesti minutách. Připsala si třetí porážku za sebou a druhou na trávě. Šestnáctou nasazenou Rumunku čeká Kirsten Flipkensová.

Kolářovi premiéra v hlavní soutěži Wimbledonu nevyšla. Proti 47. hráči světa Bonzimu nezískal ani jeden brejk. Pětadvacetiletý tenista, který se do pavouka dostal z pozice tzv. lucky losera, tak nenavázal na Roland Garros, kde ve druhém kole potrápil řeckého favorita Stefanose Tsitsipase.

Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo: Krejčíková (13-ČR) - Zanevská (Belg.) 7:6 (7:4), 6:3, Kvitová (25-ČR) - Paoliniová (It.) 2:6, 6:4, 6:2, Halepová (16-Rum.) - Muchová (ČR) 6:3, 6:2,

Muži:

Dvouhra - 1. kolo: Bonzi (Fr.) - Kolář (ČR) 6:3, 6:3, 6:1, Krajinovič (26-Srb.) - Lehečka (ČR) 5:7, 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články