Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlaváčková s Hradeckou zabojují o wimbledonský titul

Londýn - Tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková si dnes od 19:10 zahrají finále wimbledonské čtyřhry. Pár, který se do Londýna zanedlouho vrátí na olympijské hry, nastoupí proti slavným americkým sestrám Venus a Sereně Williamsovým.

Andrea Hlaváčková na Wimbledonu
zdroj: ISIFA

Češky naposledy zvítězily v sérii grandslamových turnajů na Roland Garros minulý rok. Letos se dostaly vždy do semifinále. Na trávě se jim zatím příliš nedařilo. Společným singlovým jmenovatelem byl postup do druhého kola. Dnes se jim postaví asi největší favoritky celého turnaje.

"Může to být rychlé, možná ne. Už jsme s nimi hrály, je to o tom, jak k tomu ony přistoupí," řekla k finálovým vyhlídkám Hradecká. "První duel jsme s nimi hrály ve třech setech, podcenily nás, protože nás neznaly. Pak nás dvakrát přejely, i když jsme hrály dobrý tenis. Ale to je dva roky zpátky, minimálně rok," vzpomínala na vzájemné duely s Williamsovými Hlaváčková.

Serenu Williamsovou předtím od 15:00 SELČ čeká ještě finále dvouhry s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Zatímco bývalá první tenistka světa Williamsová útočí na již pátý triumf na londýnské trávě a čtrnáctý grandslamový, Radwaňská půjde do boje o první grandslamový vavřín i o pozici světové jedničky.

Williamsovy na Wimbledonu
zdroj: ISIFA

Radwaňskou ale před finále trápily zdravotní problémy, kvůli dýchacím potížím musela zrušit páteční tiskovou konferenci. "Odehrála jsem tady hodně zápasů v dešti a za studeného větru a už několik dní se necítím dobře," uvedla polská tenistka v prohlášení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články