Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Djokovič nedal Del Potrovi šanci. Po šesté je v semifinále US Open

New York - Obhájce titulu Srb Novak Djokovič postoupil do semifinále US Open. Druhý nasazený porazil ve čtvrtfinále Argentince Juana Martína Del Potra ve třech setech 6:2, 7:6 a 6:4. O postup do finále se střetne se Španělem Davidem Ferrerem, který v pěti setech vyřadil jiného Srba Janka Tipsareviče.

Novak Djokovič na US Open
zdroj: ISIFA

Djokovič sice potřeboval k postupu jen tři sety, ale zápas s vítězem US Open z roku 2009 Del Potrem byl vyrovnaný a náročný. Djokovič však předvedl skvělý výkon, trefil 43 vítězných míčů a neúnavě po kurtu dobíhal jeden míč za druhým.

"Hráli jsme neskutečný zápas a několik neuvěřitelných výměn. A i když jsem vyhrál ve třech setech, tak jsem moc rád, že jsem postoupil, protože to bylo úplně vyrovnané. On je vynikající tenista," ocenil Djokovič svého soupeře.

Důležitý byl druhý set, který trval 84 minut, o jedenáct více než celý zápas Djokoviče v 1. kole, a rozhodl ho až tie-break. V tom měla jedna výměna dvacet úderů, Del Potro vybral dvě smeče a doběhl zkrácení, než dal aut.

I druhé čtvrteční čtvrtfinále přineslo skvělý zápas. Ferrer už prohrával s Tipsarevičem 1:4 v rozhodující páté sadě, ale nakonec vyhrál 6:3, 6:7, 2:6, 6:3 a 7:6 po čtyřech hodinách a jednatřiceti minutách. "I soupeř si zasloužil postoupit, protože to byl absolutně vyrovnaný zápas a já měl jen víc štěstí," řekl Ferrer, který si zahraje počtvrté grandslamové semifinále, ale do boje o titul dosud nepostoupil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články