Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Berdych bez větších obtíží porazil Isnera a postoupil do čtvrtfinále

Paříž – Tomáš Berdych postoupil v Paříži do čtvrtfinále grandslamového French Open. Světová jedenáctka Američan John Isner nepůsobil českému hráči větší problémy, mezi osm nejlepších postoupil Berdych za necelé dvě hodiny po setech 6:4, 6:4 a 6:4. V další fázi Rolland Garros narazí na Ernestse Gulbise, který v Paříži letos vyřadil Radka Štěpánka. 

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

"Cítím se skvěle, zápas se vyvíjel dobře. Jsem rád, že jsem to zvládl bez výkyvu a postoupil ve třech setech," řekl Berdych. "V každém setu jsem získal brzy brejk a sám podával celý zápas dobře," shrnul zápas.

Ve čtyřhře prošla do čtvrtfinále také Lucie Hradecká, když spolu s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou porazily americký pár Madison Keysová, Alison Riskeová 7:6, 3:6 a 6:1. Postupem do semifinále může česká tenistka navázat na předchozí dva ročníky, v roce 2011 turnaj s Andreou Hlaváčkovou vyhrála.

Poprvé se Berdych probojoval do čtvrtfinále v roce 2010, kdy se dostal až mezi poslední čtyři. Před Berdychem si z českých hráčů alespoň dvakrát zahráli čtvrtfinále v Paříži jen Ivan Lendl (7x), Jan Kodeš (4x) a Karel Nováček (2x).

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych postoupil přes Isnera do čtvrtfinále

Berdych si na 206 centimetrů vysokého Američana věří a sebevědomě začal i v Paříži. Hned v úvodní hře mu vzal podání čistou hrou a brejk mu k zisku první sady stačil. Stejný scénář měl i druhý set, který také rozhodl brejk v první hře. Vysoký standard hry držel Berdych celé utkání. Jen minimálně chyboval (13), ve výměnách hrál razantně i přesně a především dobře podával.

Potřetí vzal soupeři podání ve třetí hře třetí sady a duel vyhrál za hodinu a padesát minut. Svěřenec trenéra Tomáše Krupy prožívá jednu z nejlepších sezon. V lednu se poprvé dostal do semifinále Australian Open, získal titul na turnaji v Rotterdamu, ještě dvakrát postoupil do finále a zatím má v roce 2014 bilanci 31 výher proti osmi porážkám.

Lotyš Ernests Gulbis, soupeř Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále, postoupil po výhře nad Rogerem Federerem. Švýcarský tenista vyřazením ve 4. kole zaznamenal nejhorší výsledek na French Open od roku 2004, kdy skončil ještě o kolo dřív, zatímco Gulbis je v grandslamovém čtvrtfinále poprvé po šesti letech.

Gulbis už letos získal dva tituly a proti Federerovi potvrdil svoje nedávná slova, že v pětadvaceti letech přestal mrhat talentem a snaží se chytit poslední vlak. "Je to moje největší vítězství v kariéře. Zatím se mi ve Francii daří, vyhrál jsem v Marseille a v Nice, tak doufám, že tady to bude pokračovat," prohlásil.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Verdasco (24-Šp.) - Gasquet (12-Fr.) 6:3, 6:2, 6:3. 4. kolo: Berdych (6-ČR) - Isner (10-USA) 6:4, 6:4, 6:4, A. Murray (7-Brit.) - Kohlschreiber (28-Něm.) 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 12:10, Gulbis (18-Lot.) - Federer (4-Švýc.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), 6:2, 4:6, 6:3, Djokovič (2-Srb.) - Tsonga (13-Fr.) 6:1, 6:4, 6:1, Raonic (8-Kan.) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:3, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Bouchardová (18-Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6:1, 6:2, Suárezová (14-Šp.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 3. kolo: Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Keysová, Riskeová (USA) 7:6 (8:6), 3:6, 6:1.

Juniorky: Dvouhra - 1. kolo: Vondroušová (ČR) - Bondarová (14-Maď.) 6:2, 6:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články