Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ve Stuttgartu panují extrémní podmínky, Kvitová přirovnala antuku k ledu

Nečekanému "soupeři" v podobě rychlé a hodně kluzké antuky čelí české tenistky v Německu, kde o víkendu nastoupí k semifinále Fed Cupu. Povrch ve stuttgartské Porsche Areně přirovnala Petra Kvitová k ledu. Přímé přenosy sledujte v sobotu i v neděli na ČT2 a webu ctsport.cz.

České tenistky během tréninku ve Stuttgartu
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Na trávě se musí cupitat a pak to jde, ale tady to pořád klouže. Přijde mi, že je to trošku extrémní, a shodly jsme se i s Bárou," řekla Kvitová po tréninku s Barborou Strýcovou.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si zahrála se Strýcovou tréninkový set. "Na tom se nedá otočit! Já se z toho neodrazím!" zlobila se během něj Strýcová. "Antuka je divná. Dost blbě to skáče, je to vabank. Na returnu je to zatím těžký, protože tvrdý servis kolem kříže skáče blbě a je těžké ho vzít," doplnila aktuální česká jednička a šestá hráčka světa Karolína Plíšková.

Antuka je položená na betonu a ani se nekropí. Proto nemá tradiční vlastnosti a míče tolik nezpomaluje. "Rychlá hra tady celkem platí, docela to letí," pokračovala Plíšková s tím, že právě její i Kvitové agresivní styl by mohl slavit úspěch. "Naše hra se nemění podle povrchu. Hrajeme, co umíme. Nesmíme se povrchu přizpůsobit. V minulosti jsem si vyzkoušela hrát antukový tenis a to mi moc nešlo," vysvětlila Plíšková.

Obě zmíněné hráčky znají halovou antuku v Porsche Areně z turnaje WTA, jenž bude po Fed Cupu následovat. A každá má jiné vzpomínky. "Nepamatuji si, že by to tady bylo takhle na turnaji," vzpomínala Kvitová. "Možná jsem to čekala o trošku horší. V minulých letech to bylo ještě víc kluzké," podotkla Plíšková.

Námitky proti povrchu nicméně Češky vznášet nebudou. "Spíš si na to prostě musíme zvyknout," mávla Kvitová rukou. "Je to nepříjemné, ale pro všechny stejné. Bude na tom lépe hráčka, která bude hrát rychleji a diktovat hru," doplnila Plíšková.

Právě Kvitová s Plíškovou by měly být v nominaci kapitána Petra Pály na sobotní dvouhry. V německém týmu jsou jasnými singlistkami Julia Görgesová a Angelique Kerberová. Pořadí zápasů bude známo po pátečním poledním losu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články