Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musíme rivalitu hodit za hlavu, říká Plíšková o vztazích se Strýcovou

Před pár dny svedla Karolína Plíšková na grandslamovém Australian Open postupně bitvy s dvěma Češkami Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou a především souboj s druhou jmenovanou byl vzhledem k nedávné vyostřené výměně trenéra Tomáše Krupy velmi vypjatý. Nyní se obě hráčky sešly v jednom týmu před víkendovým zápasem 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku. Žádné hádky ale podle Plíškové nehrozí.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Trenér Krupa během podzimu zamířil k Plíškové a Strýcové se nelíbil způsob, jakým se o odchodu kouče dozvěděla. Napjatou atmosféru mezi oběma hráčkami se snažil zmírnit i nehrající kapitán fedcupového týmu Petr Pála, který nedávno inicioval schůzku.

"Musíme rivalitu hodit za hlavu, tady není úplně na výběr. Byly bychom samy proti sobě, kdyby tady byly nějaké hádky. Tohle jde stranou, i když každý tady má i nějaký svůj program. I tréninky jdou zorganizovat tak, abychom spolu netrávily úplně čas. Myslím, že žádné hádky nehrozí," řekla Plíšková po prvním tréninku v O2 areně, který absolvovala s Šafářovou a po nich si zahrála Strýcová se svým trenérem Davidem Kotyzou.

Je přesvědčena, že atmosféra v týmu zůstane stejně dobrá. "Věci se mění, ale já to necítím nějak jiné, nebudu se chovat jinak. Je tady hodně lidí okolo nás, takže myslím, že ten tým bude fungovat dobře," dodala Plíšková, která se po Australian Open posunula na páté místo žebříčku WTA.

"Věcí, proč vyhrát, je hodně"

Český celek je favoritem, Švýcarky ale nemají špatný tým. "Myslím, že jsme všechny odehrály ve Fed Cupu tolik, takže žádný takový tlak, že když nevyhrajeme, tak nás někdo uškrtí, tu není u žádné z nás. Samozřejmě těch věcí, proč vyhrát, je hodně. Je to doma, první kolo, budeme chtít vyhrát, abychom nehrály o záchranu," řekla Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Fedcupová reprezentace se sešla bez Kvitové

Největším švýcarským nebezpečím asi bude Belinda Bencicová, tenistka se slovenskými kořeny, která začátkem roku vyhrála s Rogerem Federerem Hopmanův pohár a v Melbourne vyřadila Američanku Venus Williamsovou. "S Belindou se znám velmi dobře, strávily jsme pár turnajů spolu, je to hodná holka. Beru ji, že patří zpátky do dvacítky, a je jedna, s kterou jsem se ještě nepotkala. Takových holek moc není. Je to Slovenka, Prahu má ráda, takže se bude těšit. Bude nepříjemná," dodala Plíšková.

Po zranění se vrací Timea Bacsinszká a švýcarský tým doplňují Jil Teichmannová a Viktorija Golubicová. Nedávná deblová partnerka sestry Plíškové Kristýny předloni Karolínu ve Švýcarsku porazila a o výhře českého celku 3:2 tehdy rozhodla až čtyřhra. "Já ji tenkrát trochu podcenila, ona zahrála životní zápasy. Myslím, že to by už nezopakovala. Navíc ve Švýcarsku je to něco jiného než v Česku, věřím, že tady bychom měly větší sílu my s lidmi za námi," řekla Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články