Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češky jdou do souboje se Švýcarkami jako mírné favoritky

Lucern (Švýcarsko) - Náročný a vypjatý zápas očekává Barbora Strýcová ve dvouhře s Timeou Bacsinszkou. Tímto duelem začíná boj českých obhájkyň titulu v semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku. Druhou dvojici tvoří Karolína Plíšková a Viktorija Golubicová. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu v 12:55.

Barbora Strýcová s Timeou Bacsinszkou
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Třiatřicátá hráčka světa Strýcová má se světovou sedmnáctkou Bacsinszkou pozitivní bilanci 3:0. "To mi říká každý, ale první dva zápasy se nepočítají," říká Strýcová k výhrám z let 2008 a 2010. Za bernou minci považuje až tu loňskou na grandslamovém US Open. "To jo, ale tentokrát to bude úplně jiný. Má diváky pro sebe. Bude to moc těžký zápas, protože ona teďka hraje výborně," dodala.

V New Yorku loni získala vyrovnaný první set 7:5, v kterém si navzájem často braly servis, a ve druhém Švýcarce uštědřila 'kanára'. "Každý zápas s ní je maso, protože je skvělá hráčka. Ani jedna z nás nemá úder, kterým to zabije levá pravá," řekla Strýcová.

Povrch sedí Plíškové

Švýcarky si připravily na utkání v Lucernu trochu překvapivě relativně rychlý dvorec. "Taky jsem trošku zaskočená, povrch je fakt rychlý. Bacsinzsská hraje líp na pomalejším, ale důležité je, že to sedí Káje," připomněla Strýcová českou jedničku Plíškovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Bitvu ve Švýcarsku rozehraje Strýcová

Ta byla hrdinkou loňského finále proti Ruskám i únorového 1. kola v Rumunsku. Proti Golubicové, až 129. hráčce dvouhry WTA, bude jasnou favoritkou. "Hraje hezky. Má pěkný forhend, bekhend jednoruč a hezky to letí. Ale není to nic velkého. Věřím tomu, že ji Kája svým solidním výkonem musí porazit," uvedl kapitán Petr Pála.

Češky vyhrály soutěž čtyřikrát za posledních pět let a útočí na hattrick, což v minulosti dokázal tým s Helenou Sukovou a Hanou Mandlíkovou v letech 1983 až 1985. Švýcarky jsou mezi nejlepší čtveřicí ve Fed Cupu poprvé od roku 1998. Ve stejném roce uhrály také jediné vítězství nad českými tenistkami z dosavadních šesti vzájemných duelů a všechny tři body tehdy zařídila právě Hingisová.

Francie, nebo Nizozemsko?

Vítězky se v listopadovém finále střetnou s Francií, nebo s Nizozemskem. Češky by o titul hrály v každém případě na půdě soupeřek.

Favoritkami druhého semifinále jsou francouzské tenistky. Zápas rozehraje Caroline Garciaová (45. WTA) proti Kiki Bertensové (96.), druhou dvojici tvoří Kristina Mladenovicová (28.) a Richel Hogenkampová (139.). Francie má na antuce v Trélazé šanci postoupit do finále po 11 letech, přičemž na třetí titul čeká od roku 2003. "Cílem je získat trofej. Ještě tam nejsme, nikam nespěcháme, ale věřím, že to brzy dokážeme, i když to nebude snadné," prohlásila kapitánka Amelie Mauresmová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články