Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Navrátil: Až do stavu 0:3 ve třetím setu jsem věřil, že to půjde

Paříž - Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil věřil, že čtyřhra ještě může vykřesat naději na obrat v semifinále Davisova poháru. Když se ale v Paříži zranil Radek Štěpánek, Navrátil ve třetím setu za stavu 0:3 pro Francii na lavičce věděl, že tentokrát jeho tým nevyhraje a jeho vítězná série skončí.

Radek Štěpánek a Jaroslav Navrátil
zdroj: Letní olympijské hry autor: Václav Šálek

Tomáš Berdych se Štěpánkem prohráli na Roland Garros s Jo-Wilfriedem Tsongou a Richardem Gasquetem 7:6, 4:6, 6:7, 1:6, díky čemuž domácí získali vítězný třetí bod. Štěpánek dohrával čtyřhru s bolavými zády a s omezeným pohybem. "Příjemné to není, takhle prohrát. Kdyby se prohrálo nula tři a Radek by byl v pořádku, tak by to bylo úplně v pohodě. Tohle je horší, je mu pětatřicet let a ta zranění se můžou opakovat," řekl sedmapadesátiletý Navrátil.

Dlouho věřil, že osvědčený pár Berdych, Štěpánek zápas v bouřlivé atmosféře zvládne. Štěpánkovo zranění ale naděje zhatilo. "Za stavu 0:3 ve třetí sadě Radek přišel s tím, že to je nehratelné, takže jsem věděl, že je konec. I kdyby vyhráli třetí set, tak pak asi už ne. Představoval jsem si dvouhry a stejně by to nešlo," řekl.

Do čtyřhry vstoupili tenisté špatně a rychle prohrávali, přesto první dějství v tie-breaku vybojovali. "Pak měli sedm brejkbolů, které nevyužili. To bylo hodně důležité, tam ještě Radek byl v pohodě," komentoval Navrátil začátek druhé sady, kterou tenisté nakonec po prohraném Štěpánkově servisu ztratili.

Ve třetím setu už se Štěpánek trápil, přesto dokázal český pár ze stavu 0:3 otočit na 5:4. "Od stavu 0:3 to bylo oběma skoro jedno, už byli uvolnění. Byl tam jeden sporný míč, ale ten by to neovlivnil, Radek už opravdu nemohl," řekl kapitán.

Štěpánek měl sice velké bolesti, ale kvůli Berdychovi, fanouškům a Davis Cupu, své srdeční záležitosti, zápas nevzdal. "Všude jinde by to udělal. Tady, jelikož jsme byli na centrkurtu, tak to pro fanoušky dohrál. Měl čím dál větší bolesti, podle mě podezření zase na něco s ploténkou," odhadoval Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze čtyřhry Francie - Česko

Kapitán zranění Štěpánka litoval, protože Berdych, kterému nevyšla páteční dvouhra, se mu líbil čím dál víc. "Připadalo mi, že hrál míč od míče lépe, vypadal uvolněně. Ale nemá cenu spekulovat, je to 0:3, prohráli jsme. S výborným týmem, dobře připraveným a také perspektivním týmem," konstatoval Navrátil.

V neděli se ještě dohrají za rozhodnutého stavu zbylé dvě dvouhry, ale Češi už můžou vyhlížet čtvrteční los 1. kola roku 2015. "To bude důležitý, sice budeme nasazení, ale když jsem viděl země dole, na které můžeme narazit, tak to nebude snadné," řekl Navrátil.

Po Australian Open, kde se hraje na rychlém povrchu, by nechtěl jet někam daleko a na antuku. "Je tam plno týmů, se kterými jsme nehráli, a nejideálnější by bylo hrát doma s kýmkoli," řekl Navrátil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články