Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek s Hájkem zkusí ve čtyřhře zajistit semifinále

Astana - Čtyřhra může posunout české tenisty do semifinále Davisova poháru. Místo elitní dvojice Radek Štěpánek, Tomáš Berdych ale musí kapitán Jaroslav Navrátil v Kazachstánu improvizovat. Vedle Štěpánka, který bude hrát poprvé od operace, se v sobotu postaví Jan Hájek, jelikož Berdych je zraněný. Přímý přenos začne v sobotu v 8:40 na ČT sport a našem webu.

"Nesmíme usnout na vavřínech, není jednoduchý to dorazit," varoval Navrátil před přílišným optimismem po pátečním vedení 2:0 na zápasy. Na druhou stranu ale doufal, že v sobotu jeho svěřenci výhru nad Kazachstánem zpečetí. "Myslím si, že nám vše nahrává. Soupeři budou pod tlakem a Honza s Radkem už spolu mají zkušenosti. Pevně tomu věřím, že to dorazíme," řekl kapitán.

Čeští tenisté v Davisově poháru vyhráli čtyřhru už desetkrát za sebou. Většinou se radovali Berdych se Štěpánkem, ale třeba letos v prvním kole uspěli ve Švýcarsku Berdych s Lukášem Rosolem až po sedmihodinové bitvě.

Radek Štěpánek a Jaroslav Navrátil
zdroj: Letní olympijské hry autor: Václav Šálek

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek má v Davis Cupu bilanci ve čtyřhře 14 výher a jen dvě porážky. Nyní bude hrát poprvé od lednové operace krční ploténky a více než dvouměsíční pauze. "Slíbil jsem, že udělám všechno pro to, abych se připravil na debla, a doufám, že připravený budu," ujišťoval Štěpánek po losu.

Proto nehrál Štěpánek páteční dvouhru, aby spolu s Hájkem zkusili porazit Jurije Ščukina s Jevgenijem Koroljovem. "Radek debl povede jako s Tomášem, ale nebude to úplně klasický debl, protože to je pomalá antuka. Radek bude operovat na síti a Honza to bude držet zezadu. Bude to trošku přestřelka," uvažoval Navrátil.

Pro Štěpánka bude trochu novinkou, že se jeho partner nebude tolik tlačit k síti. "Ale jsem tady proto, abych týmu co nejvíc pomohl. Chceme získat bod a je jedno jakým způsobem," burcoval Štěpánek, který v Davisově poháru už nastoupil ke čtyřhře s Berdychem, dvakrát s Jiřím Novákem a jednou s Pavlem Víznerem.

Hájek v Davisově poháru zvládl vítězně jednu čtyřhru před třemi lety v Chile spolu s Lukášem Dlouhým. Z kazašského debla obavy neměl. "Nejsem deblový specialista, ale na antuce můžu hrát čtyřhru úplně v pohodě," řekl Hájek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. dne utkání Kazachstán - ČR
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články