Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Šafářová ve Stuttgartu vyřadila světovou dvojku Wozniackou

Stuttgart (Německo)/Fez (Maroko) - Česká tenistka Lucie Šafářová porazila ve Stuttgartu druhou hráčku světa Caroline Wozniackou z Dánska. Nad turnajovou jedničkou vyhrála dvakrát 6:4 a postoupila do čtvrtfinále. Třiadvacetiletá Šafářová, která je na 38. pozici světového žebříčku českou jedničkou, se ve čtvrtfinále utká s Ruskou Annou Lapuščenkovou, která překvapivě vyřadila šestou nasazenou Victorii Azarenkovou z Běloruska.

Wozniacká měla v prvním kole volný los a úvodní zápas letos nezvládla teprve podruhé. V lednu jí nevyšel vstup do sezony a v Sydney vypadla v prvním kole. Šafářová také devatenáctileté Dánce přerušila sérii čtyř turnajů, na kterých prošla minimálně do čtvrtfinále. V Charlestonu vypadla Wozniacká v semifinále, v Ponte Vedra Beach získala titul, v Miami skončila ve čtvrtfinále a v Indian Wells prohrála až ve finále.

Voráčová a Benešová jsou ve Fezu v semifinále

České tenistky Renata Voráčová a Iveta Benešová postoupily do semifinále antukového turnaje v marockém Fezu. Voráčová ve čtvrtfinále porazila pátou nasazenou Angelique Kerberovou z Německa 7:5, 6:2 a postupem do semifinále dosáhla životního úspěchu. Šestadvacetiletá Voráčová, 106. hráčka světového žebříčku, tak v Maroku vyřadila další nasazenou tenistku. V úvodním kole přešla přes turnajovou čtyřku Melindu Czinkovou z Maďarska. S Kerberovou dnes sehrála netradiční zápas, v němž sama ztratila podání čtyřikrát, ale její soupeřka dokonce sedmkrát.

Benešová zdolala Španělku Lauru Pousovou 2:6, 6:1, 6:0. Sedmá nasazená Benešová prošla na okruhu WTA do čtvrtfinále podruhé za sebou, na rozdíl od barcelonského turnaje v něm ale nyní uspěla. Španělská hráčka z kvalifikace Pousová ji zaskočila pouze v úvodním setu, pak už bývalá česká jednička ztratila jen jedinou hru.

Iveta Benešová
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články