Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych porazil v Miami Federera a zahraje si čtvrtfinále

Miami - Tenista Tomáš Berdych porazil z mečbolu prvního hráče světa Rogera Federera 6:4, 6:7 a 7:6 skoro po tříhodinovém boji a postoupil do čtvrtfinále turnaje série Masters v Miami. Český hráč dokázal Švýcara porazit podruhé v kariéře. Soupeřem čtyřiadvacetiletého Berdycha v boji o postup do semifinále bude v Miami desátý nasazený Fernando Verdasco ze Španělska. Berdych od senzační výhry nad Federerem na olympiádě v Aténách roku 2004 prohrál se Švýcarem osmkrát za sebou a špatně vstoupil i do osmifinále v Miami. Hned přišel o podání, ale pak hrál aktivněji, dvakrát prorazil servis soupeře a první set získal pro sebe.

Ve druhé sadě Federer stupňoval svůj tlak, ale Berdych bránil jako lev svůj servis a odvrátil všech sedm brejkbolů. Sám si ale žádný nevypracoval, i když za stavu 6:5 vedl 30:15 při podání Federera. Ve zkrácené hře udělal Berdych tři chyby a zápas měl pokračování.

Výborně hrající Berdych získal potřetí v duelu podání Federera ve třetí hře na 2:1 a vedl i 4:2. Švýcar se ale dokázal vrátit do utkání a po dvojchybě Berdycha srovnal na 4:4. O osudu duelu rozhodl tie-break, v kterém za stavu 5:5 skončil Berdychův úder milimetr od lajny, což ukázalo Jestřábí oko. Berdych se jen smál, ale nenechal se rozhodit a při mečbolu Federera zahrál přesný vítězný forhend.

Roger Federer o Tomáši Berdychovi:

"Věděl jsem, že je skvělým hráčem a vypadá to, že se vrací silný. A to je dobře, protože on je neuvěřitelný hráč s neuvěřitelnými údery. Už dávno jsem čekal, že bude v první světové desítce."


Povzbuzený Berdych vyhrál i další dvě výměny a mečbol proměnil po autu Federera. Čech pak zaklonil hlavu radostí a zvedl ruce. Podal si se soupeřem ruku u sítě a cestou na lavičku se slastně usmíval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články