Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Australskému grandslamu opět vládne Serena Williamsová

Melbourne – Serena Williamsová dál kraluje světovému ženskému tenisu. Svou dominantní pozici prokázala i na letošním ročníku Australan Open, kdy dnešní finálovou výhrou nad Belgičanku Justine Heninovou obhájila prvenství v turnaji. Americká tenistka měla výhodu, neboť její soupeřka měla za sebou dvacetiměsíční pauzu. Williamsová si ve třech setech 6:4, 3:6, 6:2 připsala dvanáctý grandslamový triumf ve dvouhře. Mladší ze sester Williamsových tím vyrovnala zápis své slavné krajanky Billie Jean Kingové.

Osmadvacetiletá Američanka proměnila pátou účast ve finále Australian Open v pátou výhru především díky tomu, že ve vyrovnaném duelu lépe zvládla klíčové body. V první sadě čtrnáctého vzájemného měření sil ji držel hlavně vynikající servis, díky němuž odvrátila šest ze sedmi brejkbolů.

Naopak Heninová, která dostala od pořadatelů divokou kartu a po dvou letech se vrátila na grandslamovou scénu, prohrála vlastní podání dvakrát a úvodní sadu kvůli tomu ztratila v poměru 4:6. K dočasnému zlomu ve vývoji duelu došlo za stavu 3:3 v druhém setu. Bývalá světová jednička sebrala Williamsové servis, zpřesnila a zrychlila údery a k radosti australského publika poslala sérií deseti vyhraných míčů po sobě dramatické utkání do rozhodujícího dějství.

V něm však opět prokázala lepší nervy americká hráčka. Soupeřku definitivně zlomila v šestém gamu, kdy zariskovala a esem z druhého podání zvýšila na 4:2. Heninová už na zvrat nenašla psychické síly a také v druhém turnaji po návratu k soutěžnímu tenisu se musela smířit s finálovou účastí. Na triumf stejně jako v Brisbane nedosáhla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články