Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Melbournská překvapení: Vypadla Kuzněcovová, Safinová i Del Porto

Melbourne – Ruská tenistka Naďa Petrovová se na Australian Open stala pohromou favoritek. Poté, co nečekaně vyřadila bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou, nestačila na ni ani nasazená trojka turnaje Světlana Kuzněcovová. Sedmadvacetiletá Petrovová zvítězila v zápase čtvrtého kola po setech 6:3, 3:6 a 6:1 a po čtyřech letech postoupila v úvodním grandslamu sezony do čtvrtfinále. Do čtvrtfinále se nedostala ani druhá nasazená Dinara Safinová. Zápas s Marií Kirilenkovou vzdala v první sadě kvůli zranění.

Petrovová figuruje po nevydařené loňské sezoně ve světovém žebříčku WTA na konci druhé desítky. Na Australian Open byla nasazena jako devatenáctá, navíc se jí na grandslamových turnajích nikdy příliš nedařilo. V Melbourne skončila nejdále ve čtvrtfinále v roce 2006.

Překvapení připravil také jeden ze zápasů čtvrtého kola mužského turnaje. Po pětisetové bitvě s chorvatským tenistou Marinem Čiličem totiž vypadl vítěz loňského US Open Juan Martín del Porto. Naopak obhájce loňského triumfu z Melbourne Rafael Nadal zdolal ve čtyřech setech Chorvata Karloviče. Ve čtvrtfinále se tak utká s Andym Murrayem.

Letos však Petrovová připoutala pozornost již ve třetím kole drtivou výhrou nad Clijstersovou. Belgické vítězce US Open povolila jen jediný game. Nezastavila ji ani vítězka French Open Kuzněcovová.

Na Australian Open začaly také čtyřhry. V prvním kole nastoupily české reprezentantky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou proti sestrám Williamsovým. Američanky ovšem nezvládly pouze pět gamů a odešly s vítězstvím 6:3 a 6:2. Prvním kolem smíšené čtyřhry naopak úspěšně prošli Iveta Benešová s Lukášem Dlouhým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články