Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Berdych na úvod sezony nezaváhal a v Brisbane postoupil

Brisbane (Austrálie) - Tomáš Berdych napodobil v australském Brisbane svého daviscupového kolegu Radka Štěpánka a zahájil tenisovou sezonu vítězstvím. Čtvrtý nasazený hráč turnaje porazil v prvním kole 6:2 a 6:4 domácího Nicka Lindahla. V druhém kole, které pro něj loni na tomto turnaji znamenalo konečnou, se Berdych utká s finalistou Australian Open 2006 Marcosem Baghdatisem z Kypru. Svého soupeře už zná i druhý nasazený Štěpánek, jenž postoupil do druhého kola v pondělí. Obhájce titulu se utká s mladým Ukrajincem Oleksandrem Dolgopolovem.

V ženské části turnaje vypadla třetí z původně čtyř českých tenistek Barbora Záhlavová-Strýcová. Ta dnes ve druhém kole podlehla po setech 3:6, 6:2 a 1:6 sedmé nasazené Maďarce Melindě Czinkové, jež na úvod vyřadila jinou Češku Lucii Hradeckou.

V turnaji tak zbyla už jen Lucie Šafářová, kterou čeká ve středu utkání 2. kola s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou. Vítězka tohoto duelu se utká s nejvýše nasazenou Kim Clijstersovou z Belgie, jež nezaváhala ani ve druhém kole při svém návratu do Austrálie a domácí Aliciu Molikovou deklasovala 6:0, 6:3. 

Bývalá osmá hráčka světa Moliková, jež měla zdravotní problémy, absolvovala v Brisbane první turnaj profesionálního okruhu od předloňských olympijských her v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články