Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Benešová prohrála v Tokiu se Šarapovovou

Tokio - Tenistka Iveta Benešová do semifinále turnaje v Tokiu neprošla. Nad její síly byla Ruska Maria Šarapovová, která ji porazila ve dvou setech 6:4 a 7:5. V druhém čtvrtfinálovém utkání porazila sedmá nasazená Srbka Jankovičková Francouzku Bartoliovou 6:4 a 6:3. Nejlepší česká hráčka byla světové jedničce vyrovnanou soupeřkou, v důležitých momentech ji však srážely nevynucené chyby.

Také výkon Šarapovové byl hodně vzdálen ideálu. Při vlastním servisu se dopustila osmi dvojchyb a po brzké ztrátě podání prohrávala v prvním setu 2:4. "Hlavní je být agresivní. Můžu udělat o několik chyb navíc, ale nejdůležitější je vědět, kdy je neudělat," prohlásila Šarapovová, která poté Benešovou zatlačila a díky pěti gamům za sebou získala první set. V tom druhém měla Benešová výhodu vedení 4:3, brejk ale ihned ztratila a ve 12. hře přišla znovu o podání.

Ruská tenistka se v květnu vrátila na kurty po dlouhé zdravotní přestávce, od té doby na svůj další turnajový titul čeká. "Myslím, že se mi pomalu vrací schopnost dělat věci automaticky. Například vědět, kdy máte být trpělivá a kdy zatlačit," pochvalovala si Šarapovová, která v Japonsku vyhrála před šesti lety svůj první titul mezi dospělými.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články