Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští tenisté se v žebříčku Davis Cupu posunuli na 4. místo

Londýn - Čeští tenisté se po postupu do finále Davisova poháru posunuli v žebříčku této týmové soutěže na čtvrté místo. Při středečním losování Světové skupiny pro rok 2010 tak budou nasazeni a vyhnou se papírově nejtěžším soupeřům. Česku díky postupu do semifinále přes Argentinu patřilo v žebříčku sedmé místo, po víkendovému triumfu v Chorvatsku následoval posun o další tři příčky.

Pořadí vévodí úřadující šampioni Španělé, kteří budou v prosinci posledním soupeřem Čechů v letošních bojích o "salátovou mísu". Hostitelé finále vedou s velkým náskokem před USA a Ruskem. Žebříček DC bude hrát důležitou roli při středečním losování šestnáctičlenné Světové skupiny pro příští rok. Pokud by Mezinárodní tenisová federace (ITF) vycházela při nasazování pouze ze žebříčku, nemohli by Češi v prvním kole narazit vedle prvních tří týmů ani na Argentinu, Chorvatsko, Izrael a Německo.

Silné země jsou ale i v druhé osmičce, z níž pravděpodobně vzejde český soupeř. Tým kapitána Jaroslava Navrátila by se mohl stejně jako letos utkat s Francií a hrozí mu také nebezpečné Srbsko. Dalšími nenasazenými týmy jsou Švédsko, Indie, Švýcarsko, Belgie, Ekvádor a Chile.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté se vrátili z Chorvatska
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články