Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tenistka Kvitová si čtvrtfinále US Open nezahraje

New York - Tenistka Petra Kvitová dnes prohrála v osmifinále US Open s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou po setech 6:4, 4:6 a 5:7 a premiérová účast v grandslamovém čtvrtfinále jí unikla. Kvitová byla poslední českou hráčkou ve dvouhře žen. O účast ve čtvrtfinále bude bojovat ještě Štěpánek, kterého na kurtu Arthura Ashe čeká čtvrtý nasazený Novak Djokovič ze Srbska.

Devatenáctiletá Kvitová, která se ve 3. kole postarala o senzaci vítězstvím nad světovou jedničkou Dinarou Safinovou z Ruska, v utkání s Wickmayerovou až příliš mnoho kazila. Celkem udělala za 123 minut 51 nevynucených chyb a především hned osmkrát ztratila servis. V prvním setu prohrávala 1:4, ale ziskem pěti her v řadě set otočila. Druhý set Kvitová ztratila 4:6 a v rozhodujícím se opět pokoušela o velký obrat. Prohrávala již 2:5, ale odvrátila jeden mečbol a vyrovnala na 5:5. Jenomže další dvě hry opět prohrála.

"Dělala jsem hodně chyb a měla ztuhlé nohy. Byla jsem strašně unavená ze tří předchozích zápasů a nohy už mi prostě nešly. Když se k tomu ještě připojí nervozita...," řekla smutná Kvitová po utkání deníku Sport. "Uvědomovala jsem si, že mám set do toho, abych šla mezi osm nejlepších hráček. A to mi nepřidalo," dodala.

Česká tenistka si grandslamové čtvrtfinále dvouhry naposledy zahrála loni, kdy se na londýnské trávě ve Wimbledonu dostala mezi nejlepší osmičku Nicole Vaidišová. V New Yorku hrála čtvrtfinále v areálu Flushing Meadows před osmi lety Daniela Bedáňová.

Soupeřkou devatenáctileté Wickmayerové, padesáté hráčky žebříčku WTA, bude v duelu o semifinále Kataryna Bondarenková z Ukrajiny, která deklasovala Giselu Dulkovou z Argentiny dvakrát 6:0.

V cestě za obhajobou pokračuje první hráč světa Roger Federer, který ve 4. kole porazil 7:5, 6:2 a 6:2 Tommyho Robreda ze Španělska. Ve čtvrtfinále švýcarského tenistu čeká repríza finále letošního Roland Garros se Švédem Robinem Söderlingem.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články