Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvalifikací na US Open prošly dvě české tenistky

New York – Závěrečného grandslamu sezony US Open se zúčastní další dvě české tenistky. Přes kvalifikaci do hlavní soutěže postoupily Barbora Záhlavová-Strýcová a Eva Hrdinová. Ta si tak po Wimbledonu vyzkouší premiérově atmosféru dalšího turnaje "velké čtyřky". Naopak závěrečný boj o postup na US Open nezvládla Klára Zakopalová. Do hlavní soutěže se neprobojoval ani tenista Lukáš Rosol. V posledním kole kvalifikace podlehl domácímu Donaldu Youngovi 3:6 a 4:6. Ve dvouhře tak bude mít Česká republika tři tenisty a šest tenistek.

Záhlavová-Strýcová ve 3. kole kvalifikace proti Marianě Duqueové Marinové z Kolumbie vyhrála první set 6:4. Po stejném výsledku ale přišla o druhou sadu a ve třetí musela česká tenistka dotahovat náskok soupeřky. Nakonec však dovedla utkání do tie-breaku, který vyhrála 7:4. Nyní se pokusí poprvé v kariéře projít přes první kolo US Open.

Hrdinová svedla ještě vyrovnanější bitvu s patnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou. Poté co česká hráčka vyhrála první set v tie-breaku, převzala otěže zápasu mladá Britka. Ve třetím setu pak vedla již 4:1, ale Hrdinová udělala čest svému jménu, zápas nevzdala a vynutila si další zkrácenou hru. V ní byla opět úspěšnější a vyhrála 7:6, 4:6 a 7:6.

Mezi muži budou roli nasazených hájit Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, v pavouku nechybí ani Jan Hernych. V ženské dvouhře nastoupí Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Iveta Benešová Lucie Hradecká a dvojice postupujících z kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články