Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nadal při návratu po zranění vyhrál i úvodní zápas ve dvouhře

Montreal - Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál při svém návratu na kurty po potížích s koleny i svůj první zápas ve dvouhře. Na turnaji v Montrealu k tomu však přispěl zejména jeho krajan a soupeř David Ferrer, který kvůli zranění kolena duel druhého kola za stavu 4:3 pro bývalou světovou jedničku skrečoval. Druhý hráč světa Nadal se v Montrealu vrátil k tenisu po dvouměsíční pauze, když soutěžní zápas nehrál od překvapivého vyřazení ve čtvrtém kole Roland Garros. Kvůli dlouhodobým problémům s koleny se dokonce mluvilo o konci kariéry.

V Kanadě Nadal sice úspěšně zvládl úvodní zápas ve čtyřhře, proti Ferrerovi ale strávil na kurtu jen 37 minut, takže španělský tenista stále neví, jak na tom jeho kolena jsou. "Potřebuji delší dobu, abych to zjistil. Ale šlo to," řekl třiadvacetiletý obhájce titulu. "Do všeho jsem chodil na sto procent, ale po zranění se v prvním zápase vždycky hůř hýbu," dodal.

V dalším kole Nadala čeká Němec Philipp Petzschner. "Je to další šance zjistit, jak na tom jsem," prohlásil rodák z Mallorky. "Zatím z toho mám dobrý pocit. Každý zápas, každý bod, to všechno mi pomáhá vrátit se tam, kde jsem byl," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články