Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vaidišová bude mít v Praze premiéru až jako 141. tenistka žebříčku

Londýn - Jako 141. tenistka světového žebříčku si tento týden odbude premiéru na pražském turnaji WTA bývalá sedmá hráčka světa Nicole Vaidišová. Někdejší česká jednička klesla do páté desítky druhé stovky po Wimbledonu kvůli odpočtu loňských bodů. Tím pádem tak nejlepší českou hráčkou zůstala dvaatřicátá Iveta Benešová, jež bude v Praze třetí nasazenou. Turnajová sedmička Lucie Hradecká je v žebříčku na 56. místě, osmička Petra Kvitová figuruje sedm příček za ní.

Největší papírovou favoritkou na zisk titulu se po odhlášení světové dvanáctky Dominiky Cibulkové ze Slovenska stala Francesca Schiavoneová z Itálie, které v novém vydání patří 30. pozice. V elitní desítce nedošlo po minulém týdnu k žádným změnám, světovou jedničkou je stále Ruska Dinara Safinová.

Zemětřesení se nekonalo ani v žebříčku mužů, kteří měli na programu turnaj v Newportu a Davisův pohár. Po týdnu si nicméně vyměnili pořadí oba úspěšní čeští reprezentanti Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří dovedli v Ostravě tým přes Argentinu do semifinále. Štěpánek se vrátil na 20. místo, z něhož o 70 bodů sesadil Berdycha. Staronovou světovou jedničkou zůstal grandslamový rekordman Roger Federer ze Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články