Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Berdych se před Roland Garros vrátil do první dvacítky žebříčku

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se ve světovém žebříčku před startem antukového Roland Garros vrátil do elitní dvacítky, kde byl naposledy hned v prvním letošním vydání 5. ledna. Třiadvacetiletý Čech sice vypadl minulý týden v Madridu v druhém kole, v němž kvůli zranění vzdal zápas s Juanem Martínem del Potrem, přesto si o dvě příčky polepšil. Berdych je tak v žebříčku hned za krajanem Radkem Štěpánkem, jenž ve španělské metropoli nedohrál vinou zdravotních problémů hned první kolo. Štěpánkovo zranění by nemělo jeho účast na pařížském grandslamu ohrozit, Berdychův start zatím není jistý.

Díky zisku prvního letošního titulu v Madridu si pojistil druhé místo v žebříčku Švýcar Roger Federer. I přes finálovou porážku zůstal neohroženě v čele Španěl Rafael Nadal. 

V ženském žebříčku WTA zvýšila zásluhou triumfu ve Španělsku svůj náskok na trůnu před sestrami Williamsovými ruská tenistka Dinara Safinová. Aktuálně nejlepší Češka Iveta Benešová, jež v Madridu vzdala kvůli nemoci v prvním kole, klesla na 33. místo. Pokud by se na pařížský turnaj přihlásily všechny hráčky, které jsou v pořadí před ní, nefigurovala by mezi nasazenými.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články