Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP v orientačním běhu 2024

Nosková a Vondroušová v Římě dohrály, končí i Nadal

Linda Nosková na římské antuce do osmifinále nepostoupila. Česká tenistka ve 3. kole podlehla sedmé nasazené Číňance Čeng Čchin-wen 6:3, 1:6, 2:6. Skončila také Markéta Vondroušová. Světová šestka podlehla ve 3. kole Rumunce Soraně Cirsteaové 6:7, 3:6. Už ve druhém kole se s turnajem Masters rozloučil Rafael Nadal. Sedmatřicetiletý Španěl podlehl světové devítce Hubertu Hurkaczovi 1:6, 3:6.

Linda Nosková
zdroj: USA TODAY Sports autor: Mike Frey

Devatenáctiletá Nosková získala proti finalistce letošního Australian Open úvodní set za 37 minut, dobře rozehraný zápas ale nedotáhla. Číňanka už v dalších dvou sadách zaváhání při svém podání nedopustila a na příjmu naopak pokaždé dvakrát uspěla. Nosková na třetí osmifinálovou účast na turnajích elitní kategorie WTA 1000 nedosáhla.

Wimbledonská šampionka Vondroušová zdolala v předchozím kole římského turnaje Anu Bogdanovou ve třech setech, další rumunská soupeřka už ale byla nad její síly. V úvodním setu ztratila za stavu 5:4 podání a 32. hráčka žebříčku Cirsteaová pak vyhrála tie-break jasně 7:1, v druhé sadě už Vondroušová marně stahovala ztrátu 1:5. Cirsteaovou dokázala porazit pouze na Australian Open před třemi lety, všechny čtyři další zápasy s ní prohrála.

Nadal v prvním utkání s hráčem z elitní světové desítky po roce a půl čtyřikrát přišel o servis a se sedmým nasazeným Polákem prohrál za hodinu a půl. Nyní ho čeká rozhodování, zda se představí na Roland Garros, kde slavil rekordních 14 titulů. Turnaj na pařížské antuce začne 26. května.

"Jedna možnost je říct si: 'Ok, nejsem připravený, nehraju dobře'. V tom případě by bylo dobré učinit rozhodnutí, že na Roland Garros hrát nebudu. Anebo přijmout to, jak na tom dneska jsem, a zapracovat na tom, abych na tom byl za dva týdny jinak," řekl Nadal. Dodal, že jasno zatím nemá.

Srdce ho ale táhne do Paříže. "Fyzicky mám nějaké problémy, ale nejspíš ne dost velké na to, abych nehrál ten nejdůležitější turnaj své tenisové kariéry," dodal držitel 22 grandslamových trofejí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články