Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Rubljov má druhý titul z Masters. Ve třech setech vyhrál finále v Madridu

Andrej Rubljov i přes prohraný první set ve finále zvládl ovládnout turnaj na antuce v Madridu. Finále s Kanaďanem Félixem Auguerem-Aliassimem dokázal otočit a slaví vítězství po velké bitvě 4:6, 7:5, 7:5. Připsal si tak šestnáctý titul na ATP tour a druhý titul z turnaje série Masters.

Je nám líto, video expirovalo.
Rubljov otočil v Madridu finále s Augerem-Aliassimem

Osmý hráč světa Rubljov přitom před turnajem v Madridu prohrál čtyři zápasy za sebou, první dva z této série v Indian Wells a v Miami s Jiřím Lehečkou a Tomášem Macháčem. Ve španělské metropoli pak ruský tenista ztratil v šesti utkáních jen dva sety.

Druhý titul na Masters po loňském vítězství v Monte Carlu získal Rubljov po dvou hodinách a 47 minutách. Ve dvanáctém gamu třetího setu podával Auguer-Aliassime na 6:6 a vedl 30:15, pak ale udělal dvojchybu, v další výměně zahrál dlouhý bekhend a následně při soupeřově mečbolu zápas další dvojchybou ukončil.

Třiadvacetiletý rodák z Montrealu postoupil do svého prvního finále turnaje Masters neobvyklým způsobem. Ve třetím kole mu zápas kvůli zranění ruky skrečoval Jakub Menšík, přes čtvrtfinále prošel bez boje po odstoupení světové dvojky Jannika Sinnera z Itálie a semifinále mu po šesti gamech kvůli bolestem zad skrečoval Jiří Lehečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články