Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Alcaraz v Madridu tituly z posledních dvou let neobhájí, Rybakinová odvrátila dva mečboly

Carlos Alcaraz na Masters v Madridu třetí titul za sebou nezíská. Druhý nasazený vítěz předchozích dvou ročníků, jenž na domácím turnaji zahájil antukovou sezonu po měsíční zdravotní pauze, ve čtvrtfinále podlehl Andreji Rubljovovi z Ruska 6:4, 3:6, 2:6. V turnaji nepokračuje ani první nasazený Jannik Sinner, který odstoupil den před svým čtvrtfinálovým duelem kvůli zranění. Přemožitelka české tenistky Sáry Bejlek Jelena Rybakinová zvládla na španělské antuce i další kolo a je v semifinále. 

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz tentokrát v Madridu nezvítězí

Už do semifinále postoupila ve čtyřhře Barbora Krejčíková. Česká tenistka s německou partnerkou Laurou Siegemundovou, které tvoří šestý nasazený pár, zdolaly turnajové čtyřky Coco Gauffovou a Taylor Townsendovou z USA 6:4, 6:4.

Čtvrtá hráčka žebříčku Rybakinová přitom proti Julii Putincevové čelila mečbolům, oba ale v souboji rodaček z Moskvy reprezentujících Kazachstán odvrátila a zvítězila 4:6, 7:6 a 7:5.

Světová trojka Alcaraz, jenž v minulých týdnech léčil zraněné předloktí, využil v prvním setu svou jedinou šanci na brejk a po 42 minutách šel do vedení. Ve druhém ale sedmý nasazený Rubljov v úvodu odskočil na 3:0 a náskok už nepustil. Rozhodující set pak byl zcela v režii ruského tenisty. Po dvou brejcích vedl už 5:1 a po dvou hodinách si ve třetím vzájemném utkání připsal druhou výhru.

Carlos Alcaraz
zdroj: Reuters

Italský favorit Sinner, jenž už v této sezoně získal tři tituly včetně triumfu na Australian Open, se necelý měsíc před startem druhého letošního grandslamu Roland Garros omluvil kvůli problémům s pravou kyčlí. Oznámili to zástupci turnaje. Do semifinále tak bez boje prošel Kanaďan Félix Auger-Aliassime, jemuž už postup ze 4. kola usnadnila skreč Jakuba Menšíka. Jeho příštím soupeřem může být další Čech, utká se s vítězem duelu Jiřího Lehečky s Daniilem Medveděvem.

"Moc mě mrzí, že se musím odhlásit ze svého dalšího zápasu tady v Madridu. Kyčel mě tu trápila celý týden a postupně se bolest zvětšovala. Na radu lékařů jsme se rozhodli, že bude nejlepší dál nehrát a nezhoršovat to," napsal Sinner na sociálních sítích.

Přemožitelka české tenistky Sáry Bejlek Jelena Rybakinová zvládla na španělské antuce i další kolo a je v semifinále. Čtvrtá hráčka žebříčku přitom proti Julii Putincevové čelila mečbolům, oba ale v souboji rodaček z Moskvy reprezentujících Kazachstán odvrátila a zvítězila 4:6, 7:6 a 7:5.

Rybakinová si v osmifinále s osmnáctiletou Bejlek poradila ve dvou setech, ale proti Putincevové se hodně natrápila. Ve třetí sadě prohrávala už 2:5, při vlastním servisu nicméně dva mečboly odvrátila a už podvanácté v řadě zvládla rozhodující sadu. S krajankou bojovala dvě hodiny a 48 minut.

Rybakinová vyhrála už šestnáctý zápas za sebou na antuce, naposledy na ní neuspěla loni právě v Madridu ve druhém kole. V této sezoně si připsala 30. výhru, což je nejvíce na okruhu WTA. Jen čtyři zápasy prohrála. Její příští soupeřkou bude Běloruska Aryna Sabalenková, která vyřadila čerstvě sedmnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou (6:1, 6:4).

Do čtvrtfinále mužské čtyřhry prošli ve španělské metropoli český deblista Adam Pavlásek s Arielem Beharem z Uruguaye. Po velkém dramatu vyřadili nasazené trojky Joea Salisburyho a Neala Skupského z Británie po výhře 6:4, 3:6 a 12:10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články