Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Vondroušová podlehla Kosťukové a finále ve Stuttgartu si nezahraje, Rybakinová zaskočila Šwiatekovou

Iga Šwiateková potřetí za sebou turnaj ve Stuttgartu nevyhraje. Světová jednička v semifinále prohrála 3:6, 6:4 a 3:6 s Jelenou Rybakinovou. Loučí se i Markéta Vondroušová, která se musela sklonit před Martou Kosťukovou po setech 6:7 a 2:6. 

Marta Kosťuková
zdroj: Reuters autor: Angelika Warmuth

Rybakinová si připsala páté vítězství nad světovou jedničkou v kariéře a hned ve čtyřech případech jej zaznamenala proti Šwiatekové. Polské soupeřce také oplatila porážku z finále únorového turnaje v Dauhá.

Vondroušové, která v Německu startuje po měsíční pauze, vstup do zápasu nevyšel. Wimbledonská šampionka prohrávala 1:5, ale odvrátila tři setboly a čtyřmi gamy za sebou vyrovnala a následně vybojovala tie-break. V něm však prohrála 2:7.

Druhá sada začala pro Vondroušovou stejně nepříznivě jako první a opět prohrávala 1:5. Tentokrát už česká tenistka zápas zdramatizovat nedokázala a Kosťuková postoupila do třetího finále v kariéře. V něm bude usilovat o druhý titul, poprvé triumfovala před rokem v Austinu.

Muguruzaová skončila s tenisem

Zatímco kolesa světového tenisu se neustále točí dál, bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska ohlásila ve 30 letech konec kariéry. Šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehrála od loňského února a nyní se oficiálně rozloučila.

"Došla jsem daleko. Splnila jsem si mnoho snů, které jsem měla jako dítě. Můj příběh byl úžasný, byla to dlouhá a úspěšná kariéra," řekla Muguruzaová. Podle ní nastal čas, aby odešla do důchodu. "Slovo důchodce zní velmi silně, protože je mi pořád jen 30 let, ale už je to 25 let, co hraju tenis," dodala.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kosťuková (Ukr.) - Vondroušová (6-ČR) 7:6 (7:2), 6:2, Rybakinová (4-Kaz.) - Šwiateková (1-Pol.) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Eikeriová, Neelová (Nor./Est.) - Krejčíková, Siegemundová (2-ČR/Něm.) bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články