Vondroušová je zpět. Na stuttgartské antuce v 1. kole nezklamala

Markéta Vondroušová se po měsíční pauze vrátila na kurty. A návrat to byl vítězný. Česká tenistka ve Stuttgartu v prvním kole vyřadila 6:4 a 6:3 Chorvatku Donnu Vekičovou. Její další soupeřkou na německé antuce bude vítězka duelu mezi Ljudmilou Samsonovovou a Anastasiou Potapovovou. Vítězně do turnaje vstoupila i Linda Nosková, která si poradila 6:3 a 6:1 s osmou nasazenou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Vondroušová v prvním setu prohrávala 2:4, ale pak získala čtyři body za sebou. Ve druhé sadě wimbledonská šampionka neudržela vedení 3:1, ale od skóre 3:3 už měla čtyřiadvacetiletá Češka zápas opět pod kontrolou.

Ve Stuttgartu se ještě představí Linda Nosková. Devatenáctiletou českou reprezentantku v prvním kole čeká Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Devatenáctiletá Nosková, které v pořadí WTA patří 31. místo, nedala Ostapenkové šanci a v obou setech soupeřce povolila první bod až za stavu 4:0. K vítězství nad desátou hráčkou světa si také pomohla osmi esy.

Výsledky turnaje ve Stuttgartu:

Dvouhra – 1. kolo: Vondroušová (6-ČR) – Vekičová (Chorv.) 6:4, 6:3, Čeng Čchin-wen (5-Čína) – Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:3, Paoliniová – Erraniová (obě It.) 6:1, 6:0, Nosková (ČR) – Ostapenková (8-Lot.) 6:3, 6:1, Mertensová (Belg.) – Mariaová (Něm.) 6:1, 4:6, 6:0.

Čtyřhra – 2. kolo: Krejčíková, Siegemundová (2-ČR/Něm.) – Wu Fang-hsien, Sü I-fan (Tchaj-wan/Čína) 3:6, 6:4, 10:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články